Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/4/2024 | shortfilm

Call for Entries - 15o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders 'Human Traces'

Για ακόμα μια χρονιά το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Balkans Beyond Borders προσκαλεί νέ@ κινηματογραφιστ@ να αποτελέσουν μέρος ενός κινηματογραφικού διαλόγου με ιστορίες που φέτος εμπνέονται από- και διερευνούν τη θεματική της 15ης έκδοσης του φεστιβάλ, ‘human traces’. 

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή ταινιών είναι η 10η Μαΐου.

Η φετινή θεματική προέκυψε μέσα από την ανάγκη μας να επαναδιατυπώσουμε τη λέξη "ομορφιά" μέσα στην κοινωνία μας. Πολλές φορές ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την έννοια της ομορφιάς παραβλέπει τις επιπτώσεις που έχει στον χώρο που μας περιβάλλει. 
Με το φετινό μας κάλεσμα επιθυμούμε να παρουσιάσουμε νέες αφηγήσεις και οπτικές πάνω στις έννοιες μέρος, τόπος, περιβάλλον, κλιματική κρίση ειδομενες μέσα από το πλαίσιο της ανθρώπινης δραστηριότητας. Αυτό που θεωρείται “όμορφο” έρχεται πολλές φορές σε σύγκρουση με την ευθραυστότητα των οικοσυστημάτων. Έτσι διερωτόμαστε: Τι μπορεί να είναι “όμορφο” την ανθρωπόκαινο εποχή;

Η 15η έκδοση του Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στις Σπέτσες, διαμορφώνοντας έναν κινηματογραφικό χώρο παρουσίασης νέων αφηγήσεων και εμπειριών για την έννοια του τόπου και την κλιματική κρίση στο πλαίσιο της ανθρώπινης δραστηριότητας. 

Η 15η έκδοση του BBB SFF μας προσκαλεί να ανιχνεύσουμε τα αποτυπώματά μας αναστοχαστικά, και να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια του “όμορφου” ως κάτι το οποίο θα πληροφορεί το πώς δύναται να συγκροτήσουμε μία πιο συμπεριληπτική, ποικιλόμορφη, και αλληλέγγυα κοινωνία.

Κριτήρια συμμετοχής:

Ηλικία: Ταινίες μικρού μήκους από κινηματογραφιστ@ έως 35 ετών, ή άνω των 35 ετών υπό την προϋπόθεση ότι η υποβαλλόμενη ταινία είναι το ντεμπούτο τους.
Καταγωγή: Κινηματογραφιστ@ με καταγωγή από κάποια χώρα των Βαλκανίων ή/και η ταινία τους να είναι παραγωγή από χώρα των Βαλκανίων
Διάρκεια: Έως 30 λεπτά.
Κατηγορία: Μικρού μήκους ταινίες μυθοπλασίας, animation, πειραματικές, ντοκιμαντέρ, video art.
Θέμα: Μικρού μήκους ταινίες που αφορούν τη φετινή θεματολογία του φεστιβάλ 'human traces'.

Όλες οι υποβληθείσες ταινίες μικρού μήκους θα εξεταστούν από την προκριματική επιτροπή, η οποία αποτελείται από νέους επαγγελματίες της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Το φεστιβάλ θα απονείμει τα βραβεία:
  • BBB BEST FILM (1000 €),
  • BBB FIRST ENTRY(700€),
  • BBB Audience Award (300€), και 
  • τρία Special Mentions.

Η υποβολή συμμετοχών γίνεται μέσω του FilmFreeway.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας, τη σελίδα μας στο Facebook, και Instagram (@balkansbeyond).

Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο