Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
12/6/2024 | shortfilm

Call for entries - 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΚΥΜΑΤΑ

Το 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου ΚΥΜΑΤΑ προσκαλεί δημιουργούς και παραγωγούς ταινιών μικρού μήκους  να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό πρόγραμμά του. 

➡️  Οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την πλατφόρμα του φεστιβάλ στο Filmfreeway, όπου μπορεί να ενημερωθεί κάποιος για  τους όρους συμμετοχής, τις προθεσμίες υποβολής και τα βραβεία.


Το κινηματογραφικό φεστιβάλ "ΚΥΜΑΤΑ" 2024 θα διεξαχθεί από 25 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2024 με διεθνή χαρακτήρα και καλεσμένους από Ελλάδα και εξωτερικό. Στο φετινό Φεστιβάλ προστίθεται Διεθνές διαγωνιστικό τμήμα στις εξής κατηγορίες: Μικρού μήκους μυθοπλασία διάρκειας μέχρι 20 λεπτών, ντοκιμαντέρ μικρού μήκους διάρκειας μέχρι 30 λεπτών και μουσικά ντοκιμαντέρ μικρού μήκους μέχρι 30 λεπτών. Επίσης προβλέπονται masterclasses υποκριτικής και ντοκιμαντέρ από καταξιωμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Τέλος προβλέπονται μουσικές συναυλίες σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Αυγούστου 2024.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ "ΚΥΜΑΤΑ" είναι το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Ιόνιο και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κτιριακό Συγκρότημα του Θαλασσόμυλου, το οποίο βρίσκεται δίπλα από την θάλασσα, περίπου 2 χλμ από το κέντρο του Αργοστολίου. Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αργοστολίου, με πολύ μεγάλη ανταπόκριση από κοινό. Ξεκίνησε το 2022  για την ανάδειξη και την προώθηση της κινηματογραφικής και μουσικής τέχνης, την ψυχαγωγία και συμμετοχή του κοινού, στοχεύοντας ταυτόχρονα στη θεμελίωση και τη διατήρηση ενός δημιουργικού πυρήνα συνάντησης και δικτύωσης των Κεφαλλονιτών καλλιτεχνών και επαγγελματιών του χώρου σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.