Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
5/7/2024 | shortfilm

Το Directors’ Next Gen επιστρέφει!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, 10 ταινίες μικρού μήκους διαγωνίζονται για το Directors’ Next Gen Award κι εσύ αποφασίζεις ποια ταινία θα φτάσει στα σινεμά.

Πιστό στην αποστολή του να στηρίζει και να αναδεικνύει το σινεμά χωρίς όρια, με κάθε τρόπο, το Cinobo συνεργάζεται και φέτος με το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον διαγωνισμό Directors’ Next Gen.

Το Τμήμα Κινηματογράφου ΑΠΘ, με στόχο την εξωστρέφεια, την ανάδειξη των φοιτητικών κινηματογραφικών ταινιών που παράγονται στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών, και την αξιοποίηση των νέων ευκαιριών διανομής, παρουσιάζει μέσω του Cinobo 10 ταινίες μικρού μήκους που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των πτυχιακών εργασιών των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος.

Πώς, όμως, καθορίζεται η νικήτρια ταινία; Εδώ τα πράγματα αποκτούν ενδιαφέρον. Για έναν μήνα, οι συνδρομητές του Cinobo γίνονται Κριτική Επιτροπή και αναδεικνύουν με την ψήφο τους και τις θεάσεις τους την αγαπημένη τους ταινία, στηρίζοντας τη νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών.

Προσοχή! Η ψήφος σου μετράει. Η ταινία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες θεάσεις αλλά και το μεγαλύτερο μέσο όρο σε βαθμολογία (αστεράκια) θα κερδίσει το Βραβείο Directors’ Next Gen που περιλαμβάνει χρηματικό έπαθλο, διανομή της ταινίας στη μεγάλη οθόνη, καθώς και προβολή της για 1 χρόνο μέσω της πλατφόρμας του Cinobο.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο Βραβείο Directors’ Next Gen απονεμήθηκε το 2023 στα υπέροχα “Τσουλάκια” της Δέσποινας Μαυρίδου, που προβλήθηκαν με συγκινητική ανταπόκριση στα θερινά σινεμά και αγαπήθηκαν ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της προβολής τους στο Cinobo. Φέτος, ήρθε η ώρα να βρεις την επόμενη πολλά υποσχόμενη μικρού μήκους ταινία που θα συντροφεύσει κάποια επιλογή του Cinobo στα σινεμά.

Μη χάνεις άλλο χρόνο. Μπες στη συλλογή. Δες τις ταινίες. Ψήφισε την καλύτερη.