Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
19/8/2009 | Χρύσα Τζελέπη

Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου Παράξενη Οθόνη

Θέμα:  Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου    Παράξενη Οθόνη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 Το Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου «Παράξενη Οθόνη VIΙΙ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 13 έως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης και καλεί τους δημιουργούς να καταθέσουν τις συμμετοχές τους.
 Η Παράξενη Οθόνη VΙΙI παρουσιάζει στο κοινό νέες παραγωγές οπτικοακουστικών έργων που προτάσσουν ένα πειραματικό ύφος και αναζητούν νέες μορφικές λύσεις σε ζητήματα εικόνας, ρυθμού και αφήγησης και χρησιμοποιούν γι’ αυτό το σκοπό νέες και παλαιότερες τεχνολογίες.  
Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει Διαγωνιστικό τμήμα, Αφιερώματα σε διακεκριμένους στο είδος κινηματογραφιστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Διαλέξεις και Workshops, παράλληλα Οπτικοακουστικά γεγονότα και Εκθέσεις.
  Συμμετοχές Μπορούν να συμμετέχουν δημιουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται γύρω από το Πειραματικό Βίντεο/Film, το δημιουργικό Nτοκιμαντέρ, τη video-art, το Animation και τα Nέα Mέσα.
 Όροι συμμετοχής Οι ταινίες πρέπει να εντάσσονται στο παραπάνω γενικό πλαίσιο της μορφικής αναζήτησης, του πειραματισμού, της αμεσότητας, της αφαίρεσης και της «άλλης» αφήγησης.
Το format των ταινιών που θα προβληθούν πρέπει να είναι σε MiniDV ανεξάρτητα από το format που έχουν παραχθεί. Η διάρκεια των πειραματικών ταινιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30’ (λεπτά). Οι ταινίες πρέπει να έχουν παραχθεί τα δύο τελευταία χρόνια (2007-2009). Κάθε δημιουργός μπορεί να υποβάλλει μόνο μία συμμετοχή για το διαγωνιστικό τμήμα.
 Για την έγκυρη συμμετοχή είναι απαραίτητα:  Αίτηση Συμμετοχής, συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον συμμετέχοντα δημιουργό Αντίγραφο της ταινίας σε DVD για την προεπιλογή Αντίγραφο της ταινίας σε MiniDV για την τελική προβολή Σύντομη περίληψη της ταινίας Βιογραφικό και φιλμογραφία του συμμετέχοντα δημιουργού  Μία τουλάχιστον φωτογραφία από την ταινία      Οι αιτήσεις συμμετοχών πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:   Για το Φεστιβάλ Πειραματικού Κινηματογράφου  Παράξενη Οθόνη VIII,  Σκρα 7, TK 54622, Θεσσαλονίκη,  Υπ’ όψη Χρύσας Τζελέπη  Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ισχύει ως την Κυριακή 30 Αυγούστου 2009  Επιλογή για το διαγωνιστικό τμήμα
Η επιλογή των ταινιών γίνεται από την προκριματική επιτροπή της Παράξενης Οθόνης, με κριτήριο το ύφος και την ποιότητα της ταινίας.   Βραβεία Η «Παράξενη Οθόνη» περιλαμβάνει διαγωιστικό τμήμα.
 Αν και τα βραβεία εξαρτώνται από τις συμμετοχές σε κάθε κατηγορία, συνήθως απονέμονται 1ο και 2ο βραβείο Πειραματικού Βίντεο και 1ο και 2ο βραβείο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ.
 Επίσης, απονέμονται τρεις εύφημες μνείες. Τα βραβεία αποφασίζει ειδική κριτική επιτροπή.  Επιστροφή συνοδευτικού υλικού Το υλικό που συνοδεύει την αίτηση συμμετοχής δεν επιστρέφεται. Τα αντίγραφα σε MiniDV ή DVD των ταινιών που επιλέγονται παραμένουν στο αρχείο του φεστιβάλ. 

 Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας: Χρύσα Τζελέπη Τηλ.: +30 2310 266702/6946384026