OFFICIAL SELECTION 2026 | Οι ταινίες του Micro μ Festival
Η αναμονή τελείωσε!
Μετά από αμέτρητες ώρες προβολών και δημιουργικών συζητήσεων, με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τις ταινίες μικρού μήκους που απαρτίζουν το φετινό επίσημο Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Micro μ.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους τους δημιουργούς που μας εμπιστεύτηκαν τις δουλειές τους, το επίπεδο και η έμπνευση ήταν πραγματικά υψηλά.
Παράλληλα, ένα ξεχωριστό «ευχαριστώ» στην Προκριματική Επιτροπή (Γιάννης Ζαφείρης, Αντώνης Κουνέλλας, Άρης Γεωργίου, Μιχάλης Γκιόκας, Πολύμνια Παπαδοπούλου-Σαρδέλη) για την ευαισθησία, τη φροντίδα και την αφοσίωση με την οποία προσέγγισε κάθε ιστορία.
Οι Δεκαπέντε ταινίες με αλφαβητική σειρά είναι:
«Αβαντάζ» του Χρήστου Τάτση
«Βόλτες χωρίς λουρί» του Αστέρη Τζιώλα
«Γιασεμί και ρόδο» του Σπύρου Χαραλάμπους
«Ένα γλυκό τη φορά» των Αλέξανδρου Γεωργίου και Γιάννη Φαφουτάκη
«Επιφάνειες» της Μελίνας Λουκανίδου
«Η Έρημος» της Ιωάννας Διγενάκη
«Ίκαρος» του Χρήστου Καρδανά
«Ίχνος» του Feyyaz Bayram
«Μη με φας» του Κωνσταντίνου Καλογρίδη
«Μπαμπά, κοίτα με!» της Βούλας Σταμπέλου
«Νοσταλγία» του Κυριάκου Αναστασίου
«Ρίζα» του Γιάννη Μαιπά
«Το τίποτα και τα πάντα» της Λίας Τσάλτα
«Heat me» της Κέλλυς Σαρρή
«Wing clipper» της Ιωάννας Τσιλιλή
Το μέλλον του κινηματογράφου παίρνει τη θέση του στην οθόνη!
Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τις ταινίες μικρού μήκους που απαρτίζουν το φετινό Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Micro μ Festival.
Η νέα γενιά δημιουργών έρχεται με φρέσκια ματιά, τόλμη και ιστορίες που ξεχωρίζουν για τον παλμό και την αυθεντικότητά τους. Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους τους νέους δημιουργούς που μοιράστηκαν μαζί μας τα έργα τους.
Παράλληλα, ευχαριστούμε από καρδιάς την Προκριματική μας Επιτροπή (Αντιγόνη Μπιτσικώκου, Κίττυ Κεντεζή, Σίμος Κυπαρισσόπουλος) για την αφοσίωση, τον χρόνο και τη φροντίδα με την οποία αγκάλιασε τις πρώτες αυτές κινηματογραφικές προσπάθειες.
Οι Δώδεκα ταινίες με αλφαβητική σειρά
«Αλεξάνδρα» του Αντώνη Γιαβρόγλου
«Κλάρα» του Πάνου Σηφογιωργάκη
«Λαϊκά Αγόρια» του Άρη Καπελάνου
«Ουπς» της Ίλυας Τρανούδη
«Πέντε ασυνήθιστες ιστορίες για τις ανθρώπινες ανάγκες» του Φίλιππου Κορδαλή
«Τα τέρατα της πόλης» του Γιώργου Βλάσση
«Το χρυσόψαρο» της Σπυριδούλας Διασπαρρά
«Τσιμεντένιο καλοκαίρι» του Δαμιανού Μπρανίδη
«Χάδι» της Εκάτης Κουκουτσάκη
«Α trip to his room» της Ελένης Γεωργίου
«Find Fenia» της Λίλα Μπάρμπα
«Lonely Count» του Νικόλα Νικολένα





































