Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
3/9/2010 | Γιάννης Ζαχόπουλος

THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL TISFF

 
THESS   INTERNATIONAL  SHORT  FILM  FESTIVAL TISFF

       ....κυκλοφορούν φήμες πως τά ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια...
     και οι βαθιές συγκινήσεις στα καρέ τών ταινιών μικρού μήκους ...το TISFF τις επιβεβαιώνει...!

Η αναμφισβήτητη σημασία των ταινιών μικρού μήκους αναγνωρίζεται όσο ποτέ άλλοτε ! Και δεν είναι μόνο ότι ήταν πάντα η αφετηρία όλων των μεγάλων σκηνοθετών. Πάντα, σοβαροί άνθρωποι του κινηματογράφου δήλωναν ό τι πιο δημιουργικό στο σινεμά και τα πιό σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα απ’ όλες τις κοινωνίες προβάλλονται στα μ.μ. έργα. Και σήμερα, οι ψηφιακές κάμερες, ακόμη και τα κινητά τηλέφωνα, επιτρέπουν στον κάθε ταλαντούχο νέο να δημιουργήσει σημαντικό σινεμά !

Το TISFF  πρόβαλε τα 3 τελευταία χρόνια εντυπωσιακές καί πρωτοποριακές  μ.μ. ταινίες απ’όλον τον κόσμο, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές & σχόλια και τιμήθηκε με ειδικά αφιερώματα στα φεστιβάλ Encounters στο Μπρίστολ καί Λονδίνο, στο φεστιβάλ Λισαβώνας καί Πόρτο, στο Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου , στην Κινηματογραφική Ακαδημίας Σερβίας, στο Φεστιβάλ της Πάτρας και στην Αθήνα.
Στόχος μας είναι να ερωτευτεί η Θεσσαλονίκη τις μικρού μήκου ταινίες, πού είναι η ποίηση του κινηματογράφου ΚΑΙ φυσικά να συνεχίσουμε να προβάλλουμε και να προωθούμε με επιτυχία τούς νέους σκηνοθέτες μας στην Ελλάδα και σε διεθνή φεστιβάλ. 

Συνεχίζοντας την αυστηρά ποιοτική πορεία του, για το 2010 το TISFF έχει εξασφαλίσει 150 σημαντικές ατομικές συμμετοχές από όλον τον κόσμο, ειδικά αφιερώματα σε κινηματογραφικές σχολές (Πολωνίας, Πράγας, Βάσκων & Ρουμανίας) και συνεργασίες με φεστιβάλ διεθνούς κύρους όπως το Encounters Short Film Festival (U.K.), Brussels Short Film Festival, uniFRANCE, ένα ειδικό αφιέρωμα στα καλύτερα τού Αthens International Short Film Festival Psarokokalo και άλλες σινε-εκπλήξεις !

Μία πραγματική σινεφίλ φιέστα !

Γιάννης Z. Ζαχόπουλος
Director / Curator

Το TISFF οργανώνεται από την THESS FEST , μή-κερδοσκοπική πολιτιστική αστική εταιρία .

www.azafestival.com     thessfest@gmail.com       azacinema@gmail.com 
και στο FaceBook   http://www.facebook.com/group.php?gid=106223376384ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Γιάννης Ζαχόπουλος θεωρείται αυθεντία στο σινεμά και δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο για πάνω από 25 χρόνια. Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μετά την αποφοίτηση του από το κολλέγιο ΑΝΑΤΟΛΙΑ, σπούδασε με υποτροφία Fulbright στην Αμερική, Φυσικομαθηματικά στο Grinnell College, Ηλεκτρονικός Μηχανικός στο Columbia University και εργάστηκε στην Αμερική, Ελλάδα και Νιγηρία ως μηχανικός και τεχνικός διευθυντής. Γύρισε το 1984 στην Θεσσαλονίκη και με την αγάπη του για τον κινηματογράφο δημιούργησε το AZA Cinema Club που δικαίως θεωρείται η ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει 14.000 τίτλους. Ο έρωτας όμως για τις μικρού μήκους ταινίες, που λένε «τα πάντα πιο έντονα και αξέχαστα», τον οδήγησε το 2007 στη δημιουργία ενός διεθνούς φεστιβάλ μικρού μήκους ταινιών, το THESS INTERNATIONAL SHORT FILM FESTIVAL, κάτι που έλειπε από την πόλη μας και μέ έντονη έμφαση στο ποιοτικό σινεμά έχει αποσπάσει ενθουσιώδεις κριτικές και σχόλια από σινεφίλ παγκοσμίως. Τιμήθηκε με ειδικές προβολές στα φεστιβάλ ENCOUNTERS τής Αγγλίας, Λισαβώνας και Πόρτο στην Πορτογαλία, Διεθνές Φεστιβάλ Βελιγραδίου, Φεστιβάλ Πάτρας, Κινηματογραφική Ακαδημία της Σερβίας και στην Αθήνα. Τό 2008 ίδρυσε την μη-κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία THESS FEST η οποία οργανώνει το TISFF και το DIALOG, το πρώτο ελληνο-τουρκικό κινηματογραφικό φεστιβάλ μ.μ. ταινιών.