Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/6/2012 | t-shOrt

Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου στο HOXTON

Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ολοκληρώνει στις 26 Ιουνίου τις εκδηλώσεις του στο HOXTON στο Γκάζι. Οι εικαστικές εκθέσεις θα είναι εκεί από όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στις παράλληλες εκδηλώσεις. Το Φεστιβάλ Οργάνωσε  ομαδική έκθεση 10 διακριτών καλλιτεχνών με τίτλο «Ψηφιακή Πραγματικότητα». Πρόκειται για μια εικαστική τοποθέτηση σε σχέση με έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο ψηφιακό πολιτισμό που επιδρά σε  όλη τη σφαίρα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Οι δράσεις μας  αναπτύχθηκαν σε πολλά σημεία της πόλης, σε Γκάζι, Εξάρχεια, Πειραιώς, Ψυρρή, και σε αρκετούς διαφορετικούς χώρους, στο Φινλανδικό Ινστιτούτο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Νixon, στο Hoxton, στο Μagaze, στο Favorita, στο Tailor made, στο Kanji.

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την Σχολή Τεχνών L.A. THEATER κάνοντας πραγματικότητα  την υποστήριξη των ταινιών, των δημιουργών των καλλιτεχνών που έχουν συμμετοχή σε αυτή την παρέμβαση στην πόλη των Αθηνών, έχει την φιλοδοξία η παρέμβαση αυτή να είναι συνεχής (όλο τον χρόνο) και ιδιαίτερη. Ο ψηφιακός κινηματογράφος έχει δημιουργήσει μια χωρίς προηγούμενο τεχνολογική επανάσταση στη βιομηχανία του σινεμά. Το θέμα είναι η αισθητική αρτιότητα, η αισθητική αναζήτηση με το  πέρασμα στο ψηφιακό. Ο Κινηματογράφος μπορεί και πρέπει να  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας. Με αυτή του την ιδιότητα άλλωστε, αναδεικνύεται σε πρωτεύοντα παράγοντα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών, καθώς τα οπτικοακουστικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής ταυτότητας. Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου γίνεται διεθνές αποκτώντας πρώτα από όλα πρόσβαση σε άλλες  χώρες και βοηθώντας την ελληνική παραγωγή να βρει διέξοδο εκτός της Ελλάδας.

Ο ρόλος ενός φεστιβάλ που διεξάγεται στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρώτα από όλα η ανάδειξη της Ελληνικής Παραγωγής!
Σας Περιμένουμε στις 26 Ιουνίου να γιορτάσουμε μαζί, δείχνοντας ότι σε μια εποχή κρίσης οι καλλιτέχνες δρουν, αντιδρούν, δημιουργούν, και παραμένουν το πιο ζωντανό κομμάτι της Πόλης.

Μαζί μας η ορχήστρα Σουβλάκι, μια ομάδα μουσικών από την πόλη Βάασα της Φινλανδίας, που αγαπούν πολύ να ασχολούνται με την Ελληνική μουσική. Παρά το γεγονός ότι τα μέλη της δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί, από την ίδρυσή της το 1995 και μετά, η ορχήστρα έχει αναπτύξει πολύ μεγάλο ρεπερτόριο από περισσότερα από 500 ελληνικά τραγούδια, κυρίως παλιά ρεμπέτικα, Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια καθώς επίσης και παλιά λαϊκά. Η ορχήστρα διατηρεί επίσης και σε βάση δεδομένων παρτιτούρες, που υπάρχουν σε μορφή εκτύπωσης σε σετ τριών βιβλίων φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από τον πρύτανη του πανεπιστημίου της πόλης Βάασα ο οποίος ηγείται της ορχήστρας και παίζει μπουζούκι. Τα τελευταία 17 χρόνια, η ορχήστρα αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής στη Φινλανδία με εκατοντάδες συναυλίες στο ενεργητικό της , τηλεοπτικές εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, συμμετοχές σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ μουσικής και βέβαια ελληνικές γιορτινές βραδιές που διοργανώνουν συχνά οι 24 φιλελληνικοί σύλλογοι καθώς και η ομοσπονδία αυτών στη Φινλανδία. Η ορχήστρα από το 1996 έχει ταξιδέψει 5 φορές στην Ελλάδα στο Ξυλόκαστρο, Κιάτο και στο Λουτράκι. Το καλοκαίρι του 2011 έπαιξαν επίσης στο Κοσσυφοπέδιο (μέσω του βιολιστή τους) και φέτος κλήθηκαν να παίξουν στην πόλη Pärnu, στην Εσθονία μαζί με άλλη ρεμπέτικη ορχήστρα εκεί.

Οι Εικαστικοί μας που θα έχετε την ευκαιρία να δείτε κάποια έργα τους στο HOXTON : ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΚΕΛΛΥ (γλύπτρια), ΓΥΦΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ (ζωγράφος), ΚΑΠΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ζωγράφος), ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Ζωγράφος/Εικονογράφος), ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (γραφίστας), ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ (ζωγράφος), ΒΡΕΤΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (φωτογράφος), ΠΕΡΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ (ζωγράφος), ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (φωτογράφος), KERN CHRISTOPH (ζωγράφος, video art)

HOXTON   Βουτάδων 42, Γκάζι Κέντρο Αθήνας

Η Πολιτιστική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ σε συνεργασία με την Σχολή Τεχνών L.A. THEATER διοργανώνει το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας. Το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να καθιερώσει ένα τόπο συνάντησης των δημιουργών και των θεατών του κινηματογράφου, και των τεχνών με προβολές και άλλες εκδηλώσεις, σε χώρους που δεν είναι κατ’ ανάγκην κινηματογραφικές αίθουσες, αλλά που προσφέρονται για το διάλογο του κοινού με τους δημιουργούς, απ’ όλη την Ελλάδα και το Εξωτερικό. www.shortfilmfestival.gr