Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
20/12/2012 | t-shOrt

Δύο ελληνικές συμμετοχές στο Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν!


Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης με την νέα μικρού μήκους ταινία του «45 Βαθμοί» έγινε αποδεκτός στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόν Φεράν στη Γαλλία.

Οι «45 Βαθμοί» γυρίστηκαν φέτος το καλοκαίρι - ήταν μία από τις 6 ταινίες που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας με θέμα την κρίση. Υποστηρικτές αυτής της ιδέας ήταν το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, ενώ οι ταινίες χρηματοδοτόθηκαν και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


Οι «45 Βαθμοί» δεν είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στο Κλερμόν Φερμάν φέτος! Στο Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION, θα συμμετάσχει η ταινία «The Noir Project» του Γρηγόρη Βαρδαρινού, η οποία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ΕΡΤ Μικροφίλμ 2012 και έχει χρηματοδοτηθεί εν μέρει από από το SEE Cinema Network κι επίσης με τη μέθοδο του crowd funding.

Το φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν είναι ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους παγκοσμίως - με σημαντικό αριθμό θεατών αλλά και επαγγελματιών. Η αγορά του του είναι μία από τις πιο οργανωμένες στον κόσμο, με 3.000 συμμετοχές και αγοραστές από τουλάχιστον 70 τηλεοπτικούς σταθμούς και 500 φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Κλερμόν Φεράν στη Γαλλία διεξάγεται φέτος από την 1η ως τις 9 Φεβρουαρίου του 2013.