Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
8/6/2013 | t-shOrt

“RIDING THE GREEK WAVE 2013”

INTERNATIONAL CO-PRODUCTION & DISTRIBUTION

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
28 & 29 Σεπτεμβρίου 2013

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η    Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
ΣΤΟ WORKSHOP:

“TREATMENT LAB & PITCHING TRAINING”


Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, στα πλαίσια των δράσεων της για τη στήριξη και προώθηση της εγχώριας κινηματογραφίας, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τη διημερίδα Riding the Greek Wave 2013, με θέμα τις διεθνείς συμπαραγωγές και τη διανομή.

Προσανατολισμένη πάντα στην εξωστρέφεια, η διημερίδα στοχεύει στην πληρέστερη ενημέρωση των Ελλήνων κινηματογραφιστών, σχετικά με τις υπάρχουσες, διεθνείς συνθήκες παραγωγής και διανομής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους νέους κινηματογραφιστές συναδέλφους που – σε πολύ δύσκολες συνθήκες – προσπαθούν να χαράξουν τον προσωπικό τους δημιουργικό δρόμο.

Στα πλαίσια του φετινού Riding the Greek Wave, θα πραγματοποιηθεί διήμερο εργαστήριο δημιουργικής επεξεργασίας treatment και σεμινάριο για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του, σε υποψήφιους παραγωγούς.

Το workshop θα διευθύνει ο Danny Takhar (developing executive της Element Pictures), απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές (σκηνοθέτες, παραγωγούς, σεναριογράφους) και θ’ αφορά στην πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία.

Οι υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν σύνοψη και treatment της ταινίας. Από αυτά τα project θα επιλεχθούν έξι (6), τα οποία θα κληθούν να τελειοποιήσουν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, με τη βοήθεια του ειδικού. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν σεμινάριο pitching, με σκοπό την παρουσίαση των project τους, σε εκπροσώπους προγραμμάτων χρηματοδότησης, παραγωγούς και διανομείς. Ελπίζουμε πως το εργαστήριο αυτό θα προσφέρει όχι μόνο επικεντρωμένη εκπαίδευση, αλλά και νέες συνεργασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν:

- Σύνοψη στα Ελληνικά και Αγγλικά
- Treatment στα Ελληνικά και Αγγλικά
- Θα πρέπει επίσης να χειρίζονται άνετα την Αγγλική γλώσσα, καθώς τόσο το workshop, όσο και η παρουσίαση, θα γίνουν στ’ αγγλικά.

• Το εργαστήριο είναι περιορισμένης συμμετοχής και αφορά στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία των υποψηφίων.
• Λήξη προθεσμίας συμμετοχής: 15 Ιουλίου 2013
• Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο email: helfiac@gmail.com   


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2013, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.