Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
21/7/2013 | t-shOrt

120 Ταινίες θα προβληθούν στο διαγωνιστικό κομμάτι του 3ου AIDFF

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας, AIDFF, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις ταινίες που θα προβληθούν στο διαγωνιστικό του κομμάτι τον Σεπτέμβριο 1-10.
Οι αιτήσεις που το φεστιβάλ δέχτηκε ήταν πάνω από 350.
Η συνολική εικόνα δείχνει με ποιοτικά χαρακτηριστικά την άνοδο της ανεξάρτητης παραγωγής,και μια νεα γενιά αλλα και εμπειροι σκηνοθέτες να υιοθετούν έναν πιο ευέλικτο τρόπο παραγωγής.
Το Φεστιβάλ προβάλει 120 ταινίες στο διαγωνιστικό του, με πάνω από 60 Πρεμιέρες από 35 χώρες. 

Δείτε αναλυτικά τις ταινίες που προκρίθηκαν εδώ.  

Ιδιαίτερη θέση στο Φεστιβάλ έχει το ελληνικό διαγωνιστικό που σε μια περίοδο κρίσης οι ελληνικές ανεξάρτητες παραγωγές στηρίζουν τον ελληνικό κινηματογράφο. Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ καθιερώνει έναν σημείο συνάντησης Δημιουργών και Θεατών του κινηματογράφου από όλες τις χώρες. Ταυτόχρονα πετυχαίνει ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον Κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την Ψηφιακή του Εποχή. Ο  κινηματογράφος πρέπει να εχει την  φιλοδοξία να καταγράφει το παρόν,να συνδιαλέγεται με το παρελθόν, και να φαντάζεται το μέλλον. Οι ταινίες θα πρέπει να βασίζονται σε αυτό και να δουλεύουν το ψηφιακό μέσο σαν ένα σύγχρονο τρόπο εμφάνισης και αντίληψης του αισθητού. Ο Κινηματογράφος μπορεί και πρέπει να  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας. Με αυτή του την ιδιότητα άλλωστε, αναδεικνύεται σε πρωτεύοντα παράγοντα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών, καθώς τα οπτικοακουστικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.Το 3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΑΘΗΝΑΣ θα παρουσιάσει ταινίες μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ, Video Art, Animation, Experimental, ενώ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Wildlife Vaasa της Φινλανδίας (Partner του Φεστιβάλ) διοργανώνει και παρουσιάζει το «1ο  Διεθνές Πανόραμα  οικολογικών και επιστημονικών ταινιών», συνεισφέροντας στην διάδοση της επιστήμης μέσω της δύναμης των νέων οπτικοακουστικών μέσων και ψηφιακών τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους επιστήμονες ανά τον κόσμο.  

Διοργάνωση
Κινηματογραφική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ www.kouinta-production.gr
ΣχολήΤεχνών L.A Theater www.latheater.gr

Partner
International Nature film festival Vaasa