Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
4/12/2013 | t-shOrt

Το Runaway Day του Δημήτρη Μπαβέλλα, από τις 5/12 στον "Μικρόκοσμο"Runaway Day

του Δημήτρη Μπαβέλλα

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Δημήτρη Μπαβέλλα, μετά τη συμμετοχή της στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του 19ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο και στο κυρίως πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης, θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στον κινηματογράφο MIKROKOSMOS.

Περίληψη:

Η Μαρία και ο Λουκάς αποφασίζουν χωρίς κάποιο προφανή λόγο να τραπούν σε φυγή από τα σπίτια τους. Καθένας τους βρίσκεται αντιμέτωπος με τα προσωπικά του προβλήματα: Η Μαρία είναι εγκλωβισμένη σε ένα γάμο με το νεόπλουτο Δημήτρη μεγαλώνοντας τα δυο παιδιά τους. Ο Λουκάς είναι άνεργος, πνιγμένος στα χρέη και φροντίζει παράλληλα την άρρωστη μητέρα του.
Δραπετεύοντας από τις προσωπικές τους φυλακές αρχίζουν μια περιπλάνηση στη σύγχρονη Αθήνα, εξερευνώντας την πόλη από την αρχή. Αυτή η βόλτα εξελίσσεται από αστεία έως επικίνδυνη. Οι δυο τους αναλώνονται σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες παρανομίες ενώ παράλληλα συναντούν ιδιαίτερους χαρακτήρες. Παράλληλα διάφοροι άνθρωποι βρίσκονται στο κατόπι τους: Δυο αστυνομικοί αναζητούν τη Μαρία, ενώ ένας μυστηριώδης άνδρας ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τον Λουκά.

Με τους:
Μαρία Σκουλά, Μάκης Παπαδημητρίου, Ερρίκος Λίτσης, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Εύα Βόγλη    
και
Υβόννη Μαλτέζου και Χρήστος Στέργιογλου

Δείτε εδώ το trailer της ταινίας


* Επίσημη Συμμετοχή στο κυρίως πρόγραμμα του Διεθνούς 
   Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βιέννης (Viennale) 2013.
* Επίσημη Συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του 19ου
   Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο 2013.


Σκηνοθετικό Σημείωμα:

Το Runaway Day είναι μια ασπρόμαυρη ταινία 16mm βασισμένη σε γνώριμα μοτίβα από b-movies και έχει σκοπό να απεικονίσει την απελπισία που νιώθουν οι Νεοέλληνες μέσα στη σύγχρονη Αθήνα, μια πόλη που βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση. Την ίδια ακριβώς αίσθηση φαίνεται να νιώθουν και οι Αθηναίοι ενώ η ασφυκτική και ολοένα αυξανόμενη πίεση τους οδηγεί σε μια μαζική φυγή, μια πανδημικού χαρακτήρα απόδραση προς άγνωστο προορισμό.    
Πέρα από την ακατανίκητη τάση να τρέξουν μακριά, η επόμενη επίδραση που το φαινόμενο έχει στους κατοίκους της πόλης είναι να φέρνει στο προσκήνιο τις βαθύτερες και πιο ανομολόγητες επιθυμίες τους. Καθώς η σπειροειδής ιστορία της ταινίας ξετυλίγεται, έρχεται σε πρώτο πλάνο το θλιβερό περιβάλλον όπου το Runaway Day λαβαίνει χώρα: Η Αθήνα, μια κάποτε όμορφη πόλη, που καταρρέει σταδιακά μαζί με το δυτικό πολιτισμό.

Δημήτρης Μπαβέλλας

Δείτε εδώ περισσότερα για την ταινία


info:

Kινηματογράφος "Μικρόκοσμος"
Λ. Συγγρού 106 (Φιξ)
τηλ. 210-9215305

ώρες προβολών    : 20.30 και 22.15

τιμή εισιτηρίου       : 7,5 €
μειωμένο εισιτήριο:  5 €
κάθε Πέμπτη          : 8 € για είσοδο δύο ατόμων