Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
9/7/2004 | ΕΡΤ ΑΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ

Μικρού μήκους ταινία «ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ»

ΕΡΤ ΑΕ
ΕΤ-1
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ-ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΥ
Παρασκευή  9/7/2003
Προς: Τηλεοπτικούς συντάκτες

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

«ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΝΤΕΡΗΣ»

 Ημερ. προβολής: Κυριακή 11/7/2004 στις 18.45 στην ΕΤ-1

Μικρού μήκους ταινία συμπαραγωγής ΕΡΤ, Λευτέρη Ξανθόπουλου και EBU.
Σενάριο:  Αλέξανδρος Κακαβάς
Σκηνοθεσία:  Λευτέρης  Ξανθόπουλος
Οργάνωση παραγωγής:  Στέφανος Αγοραστάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας:   Γιάννης Έξαρχος
Μουσική: Κώστας Μυλωνάς
Διεύθυνση παραγωγής:   Μαρίνα Κουνενάκη
Παίζουν: Δέσποινα Μακρυδάκη, Βασίλης Ζούκας Ευμορφία Αναστασίου, και ο μικρός Ανδρέας Σιμάσκος

Ο Κώστας Κεντέρης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη στις 11 Ιουλίου  του 1973 και είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Με την προτροπή και στήριξη της οικογένειάς του άρχισε από πολύ μικρός να γυμνάζεται στον Αρίωνα Μυτιλήνης, κοντά  στον πρώτο του προπονητή Γρηγόρη Κοντό. Πολύ σύντομα θα επιλέξει ως άθλημα τον δρόμο και θα αρχίσει να διακρίνεται στα αγωνίσματα της κατηγορίας των παίδων αρχικά και των εφήβων αργότερα.
Το 1994 τραυματίζεται σοβαρά στους προσαγωγούς και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο στίβο. Θεωρείται πλέον ένας τελειωμένος αθλητής. Τον εγκαταλείπουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι γύρω του. Με το πείσμα του όμως, την στήριξη της οικογένειάς του και των λιγοστών φίλων του, την υπομονή και την πίστη στον εαυτό του επιμένει και προσπαθεί να βρεί την αιτία των συχνών τραυματισμών του.
Επισκέπτεται τους καλύτερους αθλητίατρους και ιατρικά κέντρα στην Ευρώπη χωρίς αποτέλεσμα. Επιτέλους ,το 1996 η τύχη του τον φέρνει κοντά στον φυσικοθεραπευτή  Χρήστο Καρβουνίδη, ο οποίος διαπιστώνει μια ανισοσκελία, δηλαδή το ένα πόδι του αθλητή μας είναι από κατασκευής κοντύτερο, κατά ένα εκατοστό περίπου από το άλλο.
Φορώντας πλέον ειδικούς πάτους στα αθλητικά του παπούτσια επιστρέφει στο στίβο το 1998 και καταφέρνει, μετά το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στα 200 μέτρα στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, να γίνει ο πρώτος λευκός αθλητής με τα τρία χρυσά μετάλλια, στο Έντμοντον το 2001 και στο Μόναχο το 2002.
Σήμερα ο Κεντέρης, σε πολύ καλή φόρμα, περιμένει με ανυπομονησία τους Ολυμπιακούς της Αθήνας, για να αποδείξει για μια φορά ακόμα την σπάνια αθλητική του ευφυΐα και ικανότητα.