Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/8/2015 | t-shOrt

Πικ Νικ Urban Festival 2015




Βάζουν την μουσική και την ταινία αν βάλετε το καλαθάκι και το τραπεζομάντηλο!!

Όλα είναι έτοιμα στην Ρωμαϊκή Αγορά στην Θεσσαλονίκη για να υποδεχθούν το 4ο Πικ Νικ Urban Festival. Τρεις ημέρες (26, 27 και 28 Αυγούστου) γεμάτες μουσική, σινεμά και δράσεις σε έναν από τους ομορφότερους αρχαιολογικούς χώρους της πόλης. 

Ανάμεσα στις ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν είναι και οι δυο βραβευμένες παραγωγές της t-shOrt "Εβίβα" των Αμέρισσας Μπάστα και Δημήτρη Νάκου και "Προσευχή" του Θανάση Νεοφώτιστου. 

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.30


Η δομή του προγράμματος του φεστιβάλ είναι σταθερή κάθε χρόνο: 
κάθε μέρα περιλαμβάνει μουσική, ταινίες μικρού μήκους και μία ταινία μεγάλου μήκους. Επιπλέον, κάθε χρόνο επιλέγεται μία θεματική ενότητα, γύρω από την οποία αναπτύσσεται η ιστορία που θα αφηγηθεί το φεστιβάλ.

Πίσω από τη διοργάνωση του ΠΙΚ ΝΙΚ Urban Festival βρίσκεται η Parenthesis, μία ομάδα νέων, που πήρε την ιδέα για το μεγάλο αστικό πικ νικ, από τη Βαρκελώνη, όπου, εδώ και 13 χρόνια, διοργανώνεται ένα φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια του οποίου, κάτοικοι και επισκέπτες της Βαρκελώνης κάθε βράδυ παίρνουν τα καρεκλάκια τους, ποπ-κορν, σάντουιτς, και μπύρες και ανεβαίνουν στο κάστρο του Montjuic για να δουν ταινίες και να ακούσουν μουσικές της πόλης.


Δείτε το φετινό πρόγραμμα εδώ.