Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/9/2015 | αναδημοσίευση από cinemag.gr

Ανακοίνωση επιτυχόντων Athens Film Lab

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Athens Film Lab το νέο παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ- ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, παραγωγής, και networking, ένα εργαστήριο επεξεργασίας κινηματογραφικών ιδεών και σεναρίων. Η κριτική επιτροπή που αποτελούταν από τους Γιώργο Τσούργιαννη (Παραγωγός), Γιώργο Γκικαπέππα (Σκηνοθέτης), Ηλιάννα Ζακοπούλου (Επικεφαλής του τμήματος Hellas Film του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου), Γιούλα Μπούνταλη (Ηθοποιός) και Γιάννη Δασκαλοθανάση (Διευθυντής φωτογραφίας),μαζί με τη υπεύθυνη του προγράμματος Αλεξάνδρα Μπουσίου (Παραγωγός) και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ, Ορέστη Ανδρεαδάκη, ανακοίνωσαν τους 7 επιτυχόντες του προγράμματος. Κάθε ένας θα χρηματοδοτηθεί με 7000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει τη μικρού μήκους ταινία του, που συμμετείχε στο πρόγραμμα.

Οι ταινίες που επιλέχθησαν:
  1. Ακρυλικό του Νίκου Παστρα Παραγωγος: Φαίδρα Βόκαλη
  2. Αll the Splendid Nightclubs of the West του Ευθύμη Σανίδη. Σενάριο: Ευθύμης Σανίδης - Ελιζαμπέττα Γεωργιάδου. Παραγωγή: Δέσποινα Σιφνιάδου
  3. Minus One της Νατάσας Ξύδη. Σενάριο: Νατάσα Ξύδη - Μάνος Παπαδάκης, Παραγωγή: Μάνος Παπαδάκης
  4. Νταλίκα του Αριστοτέλη Μαραγκού. Παραγωγή: Χρυσούλα Κοροβέση
  5. Η Ζωή ενός Νεκρού του Ορφέα Περετζή. Παραγωγή: Κωνσταντίνος Βασίλαρος
  6. Filippino Dream της Ζακλίν Λέντζου. Παραγωγή: Βίκυ Μίχα
  7. Εθνικός Κήπος της Σύνης Παππά. Παραγωγή: Μαρία Ρεπούση
Οι 7 επιτυχόντες προέκυψαν από 21 επιλεγμένες ομάδες, οι οποίες συμμετείχαν σε μία σειρά εργαστηρίων πάνω στην παραγωγή, το σενάριο και την σκηνοθεσία καθώς και σε ένα σεμινάριο πάνω στην Οπτικοακουστική Μετάφραση για κωφούς και βαρήκοους θεατές (SDH) και στον προσβάσιμο κινηματογράφο.

Συγκεκριμένα τα workshop σχετικά με την παραγωγή, ανέλαβε η Αμάντα Λιβανού, παραγωγός και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, αυτά σχετικά με τη σκηνοθεσία ο βραβευμένος σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής (μεταξύ άλλων των «Polaroid», «Το όνειρο του σκύλου»), ενώ τα εργαστήρια του σεναρίου επιμελήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, βραβευμένος σεναριογράφος («Βασιλιάς», «Αγρύπνια», κ.ά.) και πεζογράφος.

Το σεμινάριο σχετικά με τον Υποτιτλισμό για Κωφούς και Βαρήκωους Θεατές (SDH) παρουσίασε η Εμμανουέλα Πατηνιωτάκη, εξειδικευμένη μεταφράστρια και καθηγήτρια στις τεχνολογίες σχετικές με την Προσβασιμότητα.

To 21o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ - WWW.CINEMAG.GR

Ακολουθήστε μας στο Facebook / Twitter / Instagram


ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Δήμος Αθηναιων