Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
5/10/2015 | t-shOrt

Αποτελέσματα 5oυ micro μ festival

5ο Micro μ Festival: Αγάπη εν μέσω κρίσης 

Το 5o Micro μ Festival, θερινό και χειμερινό, αστικό και περιφερειακό ήταν μακράν το μεγαλύτερο μέχρι τώρα. Το κοινό τίμησε το φεστιβάλ σε κάθε πόλη με την παρουσία του γεμίζοντας τις αίθουσες σε όλες τις πόλεις. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδος, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Ηράκλειο, Ξάνθη, Βέροια, Κέρκυρα και Παρίσι, έγιναν ένα στην καθιερωμένη πια αυθεντική γιορτή του κινηματογράφου. 

Η διασκευή της όμορφης ιστορίας αγάπης «The Gift of the Magi» του O’ Henry κέρδισε τελικά το κοινό του 5 ου Micro μ Festival κόβοντας πρώτη το νήμα στην προτίμηση του κοινού δέκα πόλεων. Η φετινή αναμέτρηση ήταν γεμάτη ανατροπές καθώς το αποτέλεσμα άλλαξε αρκετές φορές πριν η κάλπη αναδείξει «αγαπημένη», την ταινία της Ισμήνης Δασκαρόλη, της πρώτης νικήτριας του φεστιβάλ από τη Θεσσαλονίκη. 

Η γνωστή ιστορία της ταινίας μιλά για ένα ζευγάρι που θυσιάζει από κάτι πολύ αγαπημένο του νομίζοντας ότι θα ευχαριστήσει το έτερον του ήμισυ. Το «The Gift of Magi» πραγματεύεται την επιθυμία που δημιουργεί η αγάπη για προσφορά τονίζοντας τη σημασία της πέρα από τα υλικά αγαθά, κάτι εξαιρετικά επίκαιρο μάλλον. 

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, τo 5ο Micro μ Festival έκλεισε με τη βράβευση των νικητών σε ζωντανή σύνδεση μεταξύ των πόλεων και τη δήλωση της κοινής επιθυμίας όλων να ανανεώσουν το ραντεβού για το επόμενο φθινόπωρο. 

Οι πέντε αγαπημένες ταινίες του 5ου Micro μ Festival: 
1. «The Gift of Magi» της Ισμήνης Δασκαρόλη 
2. «Forever Young» του Σπύρου Χαραλάμπους 
3. «Για Πάντα» του Νίκου Μανδαράκα 
4. «Πέντε Τρόποι να Πεθάνεις» της Νταιάνας Παπαδάκη 
5. «Στ' Αλήθεια» του Κωνσταντίνου Φραγκούλη 

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τις ταινίες εδώ.