Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
4/11/2015 | t-shOrt

Master class με τον Βobby Roth

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Μπόμπι Ροθ, σκηνοθέτη και σεναριογράφου μεγάλων αμερικανικών επιτυχιών (“Lost”, “Prison Break” κλπ) στην Ελλάδα.

Ο Bobby Roth ήρθε -για πρώτη φορά- στην Αθήνα για ένα masterclass σκηνοθεσίας, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Δράμας «Drama Mini Talent Lab» για νέους κινηματογραφιστές. 

Με τίτλο «A Director Prepares», το masterclass του περιελάμβανε μία σειρά εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ, που υπογράφει ο ίδιος ο Roth, με θέμα την κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή. Η επίσκεψη του στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του OTE TV, της Finos Film και της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

Η φιλόξενη αίθουσα του «Τριανόν» κατακλύστηκε από νέους κινηματογραφιστές (με περισσότερες από 320 συμμετοχές!) αλλά και γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, συγγραφείς και δημοσιογράφους που παρακολούθησαν τον Ροθ να εξηγεί με παραστατικότητα το μυστικό της επιτυχίας του. Το οποίο, αν θα έπρεπε να συνοψιστεί με δύο λόγια είναι: εντατική και σκληρή προετοιμασία και σεβασμός στους συνεργάτες.

Το masterclass πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (29 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου), που ολοκληρώνεται σήμερα Τετάρτη με την προβολή των βραβευμένων ταινιών.