Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
5/7/2016 | t-shOrt

2ο SeaNema Open Air Film Festival στην Κεφαλλονιά

H διαδικασία επιλογής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του 2ου SeaNema Open Air Film Festival ολοκληρώθηκε και 8 υπέροχες ταινίες μικρού μήκους από ανερχόμενους Έλληνες σκηνοθέτες θα ταξιδέψουν στην Κεφαλλονιά για να διεκδικήσουν τα μεγάλα βραβεία του φεστιβάλ!

Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία με 85 δημιουργούς να υποβάλουν τις ταινίες τους. Το γεγονός δε ότι οι περισσότερες από τις ταινίες αυτές αποτελούν αξιοσημείωτες και πολλά υποσχόμενες δουλειές, δυσκόλεψε ιδιαίτερα το έργο της προκριματικής επιτροπής, την οποία συγκρότησαν οι Έκτορας Λυγίζος (σκηνοθέτης), Θανάσης Νεοφώτιστος (σκηνοθέτης) και Μίκα Τουρκάκη (altcine.com).

Ακολουθεί η λίστα με τις ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν στο πλαίσιο του 2ου SeaNema Open Air Film Festival :

1. Χωρίς Γάλα του Θοδωρή Βουρνά
2. Αλ του Αλέξη Κουάντα
3. 4 Μαρτίου του Δημήτρη Νάκου
4. Pacino’s Way του Χάρη Παντελιδάκη
5. Simon Says του Νίκου Τσεμπερόπουλου
6. Woman του Κωσταντίνου Χαλιάσα
7. Dream Toy του Χρήστου Χουλιάρα
8. Joanna του Παναγιώτη Φαφούτη

Υπενθυμίζουμε ότι οι παραπάνω ταινίες θα διαγωνιστούν για το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής με έπαθλο € 1.000, καθώς και για το Βραβείο Κοινού, το οποίο προσφέρει το DCPmastering για την επόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, ευγενική χορηγία της εταιρίας Authorwave.

Η φετινή κριτική επιτροπή του 2ου Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του SeaNema Open Air Film Festival αποτελείται από τους:
1. Πέννυ Παναγιωτοπούλου (σκηνοθέτης)
2. Μάκη Παπαδημητρίου (ηθοποιός)
3. Νεριτάν Ζιντζιρία (σκηνοθέτης)

Ετοιμάστε βαλίτσες, μαγιό και ψάθες γιατί από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου η Κεφαλλονιά μεταμορφώνεται σε ένα απέραντο θερινό σινεμά, φιλοξενώντας διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Σας περιμένουμε όλους διότι και φέτος ο κινηματογράφος δίπλα στη θάλασσα θα αποτελέσει την πιο ρομαντική και δροσιστική εμπειρία του καλοκαιριού.