Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
24/10/2016 | t-shOrt

Call for entries - 6o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF


Ξεκίνησε η περίοδος υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας AIDFF, που θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο του 2017 στους κινηματογράφους Αλκυονίδα και Στούντιο.

Πρόκειται για ένα φεστιβάλ, το οποίο προωθεί την ιδέα του ψηφιακού κινηματογράφου και περιλαμβάνει ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων πειραματικές, video art, video dance και σπουδαστικές ταινίες, που δημιουργήθηκαν με την χρήση των νέων ψηφιακών μέσων.

Το φεστιβάλ θα δέχεται αιτήσεις μέχρι 15 Νοεμβρίου 2016.

Αιτήσεις Συμμετοχής και τον κανονισμό μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Φεστιβάλ. 

Θα δοθούν τα εξής βραβεία:

Α’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Β’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Γ’ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους, Καλύτερης Ταινίας Τεκμηρίωσης, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερη Σκηνογραφίας, Καλύτερο Video Art, Καλύτερο Video Dance, Καλύτερο Πειραματικό, Καλύτερο Κινούμενο Σχέδιο, Καλύτερης Ερμηνείας, Καλύτερης Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Μουσικής, Τιμητικές Διακρίσεις ενώ 
Αξιοποιώντας την διεθνή του αναγνώριση, το φεστιβάλ θα απονείμει για δεύτερη φορά και το βραβείο Rising Star Award σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου πέτυχε μια ευθυγράμμιση της σύγχρονης κινηματογραφικής πραγματικότητας στην Ελλάδα με τις μεγάλες εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο ως προς τον κινηματογράφο, ο οποίος σταθερά βαδίζει προς την ψηφιακή του εποχή και αποτελεί πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα γνωρίζοντας ταυτόχρονα μεγάλη ανταπόκριση από δημιουργούς όλου του κόσμου. 

Διεξάγεται με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και έχει την Υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τoν Οργανισμό KOYINTA και Tickets Tickets και έχει συνεργαζόμενες εταιρείες και πολιτιστικούς ανταποκριτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε διάφορες χώρες του κόσμου.