Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
15/1/2017 | t-shOrt

Τα νέα κινηματογραφικά ταλέντα της Ελλάδας στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2017


Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου και η 67η διοργάνωσή του είναι προ των πυλών.

Από ελληνικές συμμετοχές έχει ανακοινωθεί η επιλογή της ταινίας Hiwa της Ζακλίν Λέντζου, η οποία θα ταξιδέψει με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου για το Διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους στο φετινό Φεστιβάλ Βερολίνου.

Στο Hiwa, η Ζακλίν Λέντζου αποτυπώνει το όνειρο ενός ανθρώπου από τις Φιλιππίνες που περιπλανιέται στην Αθήνα, χωρίς να έχει έρθει ποτέ στη χώρα. Σύντομα το όνειρο γίνεται εφιάλτης.
Το Hiwa συμμετείχε στο Athens Film Lab και ήταν μια από τους επτά ταινίες που  έλαβαν χρηματοδότηση για την αποπεράτωσή τους. H Ζακλίν Λέντζου βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης της πρώτης της ταινίας μεγάλου μήκους ΣΕΛΗΝΗ 66.
Η σκηνοθέτρια της πολυβραβευμένης ταινίας Αλεπού η οποία απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους  από την επιτροπή Νέων στο 69ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, αποφοίτησε το 2013 από το London Film School με την ταινία Μπλε Δεκατρία. Η ταινία συμμετείχε σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Επίσης απέσπασε σημαντικά βραβεία όπως το Χρυσό Αυγό στο Φεστιβάλ του Ρέυκιαβικ, το 1ο βραβείο στο Athens Film&Video Festival του Οχάιο της Αμερικής (Oscar Qualifying). Το 2014 κέρδισε το βραβείο του διαγωνισμού σεναρίου του φεστιβάλ της Πάτμου για το σενάριο της ταινίας μικρού μήκους LUZ.

Στο Φεστιβάλ Βερολίνου και στη δράση Berlinale Talents η οποία  υποδέχεται 250 νέους κινηματογραφιστές από 71 χώρες θα συμμετέχουν για φέτος με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και 4 νέα ταλέντα από την Ελλάδα. Πρόκειται για τους Τελτζίδη Γιώργο, σκηνοθέτη, Βαρδαρινό Γρηγόρη, σκηνοθέτη Δοξιάδη Έμμα, παραγωγό, Καρβελά Γιώργο, φωτογράφο. Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα εξαήμερο πρόγραμμα 100 δράσεων ορισμένες από τις οποίες  είναι ανοιχτές στο κοινό.