Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
6/4/2017 | t-shOrt

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος Drama Pitching Lab & Forum 2017


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ PITCHING WORKSHOP –
PITCHING FORUM

Drama Mini talent Lab

(18 – 22 Σεπτεμβρίου 2017)

Έχετε μια καλή ιδέα για την επόμενη ταινία σας μικρού μήκους;
Θέλετε να την ολοκληρώσετε ώστε να παρουσιαστεί σε παραγωγούς και χρηματοδότες;
Τότε δηλώστε συμμετοχή στο Drama Pitching Lab 2017!
 
Ο επιτυχημένος θεσμός του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, επιστρέφει δριμύτερος στο πλαίσιο του επετειακού φετινού Φεστιβάλ που συμπληρώνει αισίως τα 40 του χρόνια (18-23/9).

DEADLINE για υποβολή συμμετοχών: 15 Mαίου 2017

Για τέταρτη χρονιά φέτος, στο πλαίσιο του 40ου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 23ου Διεθνούς, θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο παρουσίασης οπτικοακουστικών σχεδίων μικρού μήκους σε παραγωγούς και χρηματοδότες [PITCHING].


ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ εντάσσεται στο πλαίσιο του DRAMA MINI TALENT LAB και θα έχει δύο σκέλη:

1. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ PITCHING 

Εξειδικευμένοι εκπαιδευτές θα επιμορφώσουν νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς με σκοπό την άρτια παρουσίαση του project τους για ταινία μικρού μήκους  μυθοπλασίας  ή κινουμένων σχεδίων έως 20’ ή για ντοκιμαντέρ έως 30’ με σκοπό την ανεύρεση συμπαραγωγής – χρηματοδότησης. 

Α. Η κατάθεση των σχεδίων θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά έως την Δευτέρα 15 Μαίου 2017.
 
Β. H Προκριματική επιτροπή θα επιλέξει έως 10 σχέδια. H ανακοίνωση των επιλεγμένων σχεδίων θα αναρτηθεί στο site του Φεστιβάλ έως τις 10 Ιουνίου.

Γ. Οι σκηνοθέτες- παραγωγοί των επιλεγμένων σχεδίων θα παρευρεθούν στη Δράμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ όπου θα παρακολουθήσουν μαθήματα βελτίωσης των σχεδίων τους και τεχνικές παρουσίασης των σεναρίων τους κατά τη διάρκεια του lab.

2. PITCHING FORUM

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί Pitching Forum σε προσκεκλημένους έλληνες και διεθνείς χρηματοδότες- παραγωγούς. Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει ενώπιον κοινού και οι σκηνοθέτες θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την ιδέα τους.
Θα παρουσιαστούν επίσης σε ειδική προβολή οι ταινίες που ολοκληρώθηκαν από ιδέες και σενάρια που βραβεύτηκαν ή ξεχώρισαν στα προηγούμενα pitching lab.

- Βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:  Το ΕΚΚ συμμετέχει στην χρηματοδότηση παραγωγής του καλύτερου σχεδίου. 
- Βραβείο Finos Film: Η Φίνος Φίλμ προσφέρει χρηματικό έπαθλο στο καλύτερο σχέδιο. 

Το εργαστήριο θα γίνει στην αγγλική γλώσσα. 
Η κατάθεση των σχεδίων, μπορεί να γίνει στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

Διεύθυνση ‘Drama Pitching Lab’: ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ


KAΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ /ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ να ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ  έως την 15η Μαΐου 2017  τα κάτωθι:

• Μία σελίδα σύνοψη του σεναρίου για ταινία μικρού μήκους έως 20 λεπτά διάρκεια (οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένου και  animation), ή για ένα ντοκιμαντέρ όχι  περισσότερο από 30 λεπτά.
• Mία σελίδα περιγραφή της σκηνοθετικής πρότασης του σκηνοθέτη όπου θα περιλαμβάνεται η πρόθεση για το είδος της ταινίας που πρόκειται να γίνει και πιθανές αναφορές σε επιρροές ή πηγές έμπνευσης Σε αυτή τη σελίδα  πρέπει να υπάρχει μία εισαγωγή που να περιγράφει την ταινία και το κεντρικό της νόημα σε μία μόνο πρόταση (longline)
• Ένα μικρό βιογραφικό του σκηνοθέτη, και/ή του παραγωγού , όχι παραπάνω από 200 λέξεις, που μπορεί να συνοδευτεί από links αναφοράς σε προηγούμενες δουλειές του.
• Ένα δείγμα σκηνής (προτιμότερο με διάλογο αν υπάρχει) 

Προαιρετικά  Έγγραφα 

• Εάν είναι διαθέσιμο,  οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να βοηθήσει την υποστήριξη της ιδέας  ή συνδέεται με την πρόταση του σκηνοθέτη (δηλαδή, φωτογραφίες , λήψεις από locations, ή άλλες σχετικές τοποθεσίες, έργα τέχνης, φωτογραφίες  ηθοποιών ή άλλων ανθρώπων για ένα πιθανό casting, storyboard, σχέδια, σκίτσα, αφίσες ή άλλο γραφιστικό υλικό, καθώς και συνδέσμους σε βίντεο, μουσική κ.λπ.)
• Στην περίπτωση που υπάρχει έτοιμο σενάριο,  θα πρέπει να υποβληθεί ένα  treatment που δεν υπερβαίνει τις  2 σελίδες .

Τα ανωτέρω, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο και mail  απαραίτητα) πρέπει να αποσταλούν σε ΕΝΑ ΜΟΝΟ αρχείο Word ή PDF έως Δευτέρα 15 Μαΐου και στις δύο ακόλουθες διευθύνσεις: kinfest@dra.forthnet.gr, barbaradukas@gmail.com 

Η αποδοχή στο πρόγραμμα Pitch Lab θα εξεταστεί με βάση την ποιότητα, την πρωτοτυπία, και τη δραματική αξία του σεναρίου, τα κίνητρα των σκηνοθετών ή παραγωγών που  επιθυμούν να συμμετάσχουν, και τη συνολική ποιότητα της σκηνοθετικής ιδέας και του υλικού που υποβλήθηκε.

Με την υποστήριξη του EKK
Χορηγός: Finos Film

Info:

Δράμα: Αγίας Βαρβάρας 9,  66131 Δράμα
Τηλ: 25210 47575 Fax: 25210 33526
Αθήνα: Εμμ. Μπενάκη 71,  10681 Αθήνα
Τηλ:210 3300309 Fax: 210 3302818
www.dramafilmfestival.gr – Email : kinfest@dra.forthnet.gr