Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/12/2017 | αναδημοσίευση από left.gr

1,3 εκατ. ευρώ για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Το υπουργείο Οικονομίας τέθηκε αρωγός και σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες βοηθά οικονομικά – με ένα πρωτόγνωρα υψηλό ποσό – το θεσμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, έναν σημαντικό θεσμό που εδώ και 40 χρόνια έχει συνδέσει την ιστορία του με την ιστορία της πόλης της Δράμας.

Όπως αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Καραγιαννίδης:
Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες μας από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, το υπουργείο τέθηκε αρωγός και σε αυτές τις δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες βοηθά οικονομικά – με ένα πρωτόγνωρα υψηλό ποσό – το θεσμό του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, έναν σημαντικό θεσμό που εδώ και 40 χρόνια έχει συνδέσει την ιστορία του με την ιστορία της πόλης της Δράμας.

Σε χθεσινή συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό, παρουσία του Δημάρχου Δράμας, Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού-Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Ανέστη Τερζή και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ, Αντώνη Παπαδόπουλου συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του ακριτικού νομού και ειδικότερα οι χρηματοδοτικές ανάγκες του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Έγινε ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε αρωγή θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του παρόντος & του μέλλοντος του Φεστιβάλ ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του στον πολιτισμό και την ανάδειξη της πόλης της Δράμας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Φεστιβάλ με 1,3 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την τετραετία 2018-2021 και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πολιτισμός αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Στηρίζουμε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, έναν σημαντικό θεσμό που ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα της Ελλάδας και του οποίου η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη της Δράμας. Εξασφαλίζουμε τη χρηματοδότησή του σε βάθος τετραετίας για να δοθεί η δυνατότητα στους συντελεστές του να υλοποιήσουν έναν μακρόπνοο και ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Συμβάλλουμε στην προσπάθεια ώστε το Φεστιβάλ να παραμένει σημείο αναφοράς για τους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο αλλά και πυρήνα ανάπτυξης και πολιτισμού για την πόλη της Δράμας»