Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
16/4/2018 | t-shOrt

Διπλή συμμετοχή για την Ελλάδα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών

Η Ζακλίν Λέντζου και ο Γιώργος Ζώης, δύο ανερχόμενοι νέοι κινηματογραφιστές, θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, με τις νέες μικρού μήκους ταινίες τους, στο επόμενο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Κάννες.

Το "Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς" της Ζακλίν Λέντζου συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας Κριτικής, του παράλληλου τμήματος του Φεστιβάλ των Καννών, ενώ το "Third Kind" του Γιώργου Ζώη, που γυρίστηκε εξολοκλήρου στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα παρουσιαστεί εκτός διαγωνισμού σε ειδική προβολή.

Η ταινία «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της ταλαντούχας Ζακλίν Λέντζου («Αλεπού», «Hiwa») έχει ως ηρωίδα την Σοφία, που την υποδύεται η Σοφία Κόκκαλη («Μικρά Αγγλία», «Νήμα») και εκτυλίσσεται μια παραμονή Πρωτοχρονιάς. «Η Σοφία έχει ένα όνειρο που δεν λέει σε κανένα: περπατά σε μια έρημο και διαπιστώνει πως αρρωσταίνει, υποκρίνεται όμως πως δεν τη νοιάζει. Μήπως έχει χάσει την καρδιά της;»

Ο Γιώργος Ζώης, συχνός επισκέπτης των ευρωπαϊκών φεστιβάλ (μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχει καλεστεί στο Φεστιβάλ Βενετίας & στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ), θα παρουσιάσει σε ειδική προβολή το επιστημονικής φαντασίας «Third Kind». 
«Η Γη είναι πλέον ένα εγκαταλελειμμένο μέρος, καθώς η ανθρωπότητα έχει βρει καταφύγιο σε άλλους πλανήτες. Τρεις αρχαιολόγοι επιστρέφουν στον πλανήτη για να αναζητήσουν την πηγή ενός μυστηριώδους σήματος που έχουν λάβει."  

Το φετινό Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Μαΐου.