Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
18/5/2018 | t-shOrt

Πρωτιά στις Κάννες για την Ζακλίν Λέντζου

Το πρώτο βραβείο μικρού μήκους του διαγωνιστικού τμήματος της 57ης Εβδομάδας Κριτικής στις Κάννες «Prix Découverte Leica Cine du court métrage Leica Cine Discovery Prize» απέσπασε η ταινία «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» της Ζακλίν Λέντζου (σε παραγωγή της Φένιας Κοσοβίτσα). 

Μια «εξαιρετική, ιμπρεσιονιστική απεικόνιση μιας νεαρής γυναίκας» ήταν ο χαρακτηρισμός της επιτροπή αξιολόγησης του προγράμματος για την ταινία.

Στην Εβδομάδα Κριτικής, που είναι το παράλληλο τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, υποβλήθηκαν 1.500 μικρού μήκους ταινίες απ' όλο τον κόσμο και το «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» ήταν ανάμεσα στις δέκα που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα. 
Είναι η τρίτη κορυφαία ευρωπαϊκή διάκριση για την ταλαντούχα σκηνοθέτιδα καθώς και οι προηγούμενες ταινίες της  «Αλεπού» & «Hiwa» είχαν διακριθεί στα φεστιβάλ Βενετίας και Λοκάρνο αντίστοιχα. 

Η ταινία «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς» έχει ως ηρωίδα την Σοφία, που την υποδύεται η Σοφία Κόκκαλη («Μικρά Αγγλία», «Νήμα») και εκτυλίσσεται μια παραμονή Πρωτοχρονιάς. «Η Σοφία έχει ένα όνειρο που δεν λέει σε κανένα: περπατά σε μια έρημο και διαπιστώνει πως αρρωσταίνει, υποκρίνεται όμως πως δεν τη νοιάζει. Μήπως έχει χάσει την καρδιά της;»

Δείτε την συνέντευξη της Ζακλίν Λέντζου για την ταινία, στην 57η Εβδομάδα Κριτικής στις Κάννες.