Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
26/7/2018 | t-shOrt

«Λεωφόρος Πατησίων» στην Βενετία!

Η νέα ταινία «Λεωφόρος Πατησίων» του βραβευμένου με Χρυσό Διόνυσο σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου,  είναι η μόνη ελληνική ταινία μικρού μήκους που θα συμμετέχει στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, το οποίο θα διεξαχθεί από 29 Αυγούστου έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης της «Προσευχής» και του «Πωγωνίσκου» θα είναι μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο οι μοναδικοί εκπρόσωποι της Ελλάδας στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας, καθώς το «The Favourite» θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στην Βενετία ενώ η «Λεωφόρος Πατησίων» είναι μία από τις 12 μόνο ταινίες που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στο τμήμα Orizzonti για τις μικρού μήκους ταινίες.

Η «Λεωφόρος Πατησίων» διαδραματίζεται στην Αθήνα, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της και είναι γυρισμένη σε ένα μονοπλάνο.

Σύνοψη: Η Κατερίνα, μια τριανταπεντάχρονη γυναίκα βρίσκεται καθ' οδόν προς μια οντισιόν, ίσως την πιο σημαντική της καριέρας της, όταν το τηλέφωνό της χτυπά και ο εξάχρονος γιος της Γιάννης της λέει ότι είναι μόνος στο σπίτι. Από τον δρόμο, η Κατερίνα τηλεφωνεί σε όλους τους συγγενείς και φίλους για βοήθεια, αλλά κανείς δεν μπορεί ή θέλει να βοηθήσει.

Η ταινία είχε αρχικά επιλεγεί να συμμετέχει και στο 41ο Φεστιβάλ Δράμας, αλλά ο σκηνοθέτης της την απέσυρε, θεωρώντας ότι οι 68 συνολικά ταινίες που συμμετέχουν στο φετινό διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ είναι υπερβολικά πολλές, γεγονός που «δεν θα βοηθήσει να φανεί η δουλειά, που με κόπο δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανοιχτή επιστολή με την οποία απέσυρε την ταινία.