Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
18/1/2019 | t-shOrt

CIAK, διεθνής πρόσκληση για την εκτέλεση παραγωγής 10 ταινιών μικρού μήκους

Μια δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή 10 οικονομικών φορέων και νέων σκηνοθετών για την παραγωγή 10 ταινιών μικρού μήκους δημοσιεύτηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2018 και λήγει στις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Η διεθνής πρόσκληση που δημοσιεύτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος CIAK (Common Initiatives to AcKnowledge and valorize tourism potential of the programme area through cinema), θα αναδείξει τουλάχιστον 10 οικονομικούς φορείς σε συνεργασία με έναν σκηνοθέτη κάτω των 35 ετών που γεννήθηκε ή κατοικεί στην περιφέρεια της Apulia (Ιταλία), ή στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στις περιοχές της Ηπείρου, τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. Στόχος είναι η παραγωγή μιας ταινίας, μικρού μήκους, με διάρκεια όχι μικρότερη από 10 και όχι περισσότερο από 15 λεπτά, σχετικά με την κοινή ιστορία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, με σύγχρονο οπτική, ιστορίες, χαρακτήρες και τόπους, και με τη φιλοδοξία να καθορίσουν σήμερα το τί θα είναι αύριο.

Τα γυρίσματα θα γίνουν στην Περιφέρεια της Apulia ή/και στο έδαφος μιας ή περισσότερων ελληνικών περιφερειών που εμπλέκονται στο έργο (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της πρόσκλησης (στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και στα Ιταλικά) και να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας http://avarts.ionio.gr/memory-greece-italy/ το αργότερο μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου 2019.

Το έργο CIAK αποσκοπεί στην προώθηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των εμπλεκόμενων περιοχών μέσω πρωτοβουλιών που συνδέονται με τον οπτικοακουστικό τομέα, όπως την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, τη διοργάνωση εργαστηρίων σεναριογραφίας και κινηματογραφικών φεστιβάλ.

Το Apulia Film Commission Foundation είναι ο κύριος δικαιούχος του έργου CIAK σε συνεργασία με τέσσερις εταίρους από την Ελλάδα: την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συνεργαζόμενος εταίρος είναι η Περιφέρεια της Puglia / Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Αξιοποίησης της Επικράτειας.