Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
23/5/2019 | t-shOrt

Τελετής Βράβευσης 3ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πειραιά, στο υπέροχο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής Βραβείων.  Μετά από 4 μέρες προβολής των 18 υποψηφίων ταινιών μικρού μήκους και αφιερωμάτων στον ελληνικό κινηματογράφο, το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με μία φαντασμαγορική εκδήλωση, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κυρίου Γιάννη Μώραλη και με την συνοδεία υπέροχης μουσικής από την Βανέσα Αδαμοπούλου.

Η ομάδα NAIL.hitnrun που αποτελείται από τον σκηνοθέτη Αντώνη Morgan και την ηθοποιό Λίνα Φούντογλου, μίλησαν για την ομάδα τους, που διοργανώνει το Φεστιβάλ με μηδενικό μπάτζετ και τον στόχο καθιέρωσής του, ως ένα από τα μεγαλύτερα στην χώρα.  Επίσης ευχαρίστησαν τον Δήμο Πειραιά για την αρωγή του και την παραχώρηση των χώρων διεξαγωγής, καθώς και την Unesco Πειραιά και Νήσων για την στήριξη και παραχώρηση κινηματογραφικού εξοπλισμού για τις προβολές των ταινιών.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κύριος Γιάννης Μώραλης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές που πραγματοποιούν από το 2017 το Φεστιβάλ και εξέφρασε την χαρά του που δίνεται χώρος για έκφραση στους νέους κινηματογραφιστές.  Επίσης τόνισε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει την διοργάνωση, καθώς ο Πειραιάς είναι μία πόλη που έχει πολύ μεγάλο Πολιτιστικό απόθεμα.  

Από την κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ μίλησαν ο ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης, η Διευθύντρια Φωτογραφίας Μαρία Ραπτάκη και ο σκηνοθέτης Αντώνης Morgan, ενώ γραπτό χαιρετισμό είχαν αποστείλει τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής οι κ.κ. Γιώργος Ζώης (Σκηνοθέτης), Έκτορας Λυγίζος (Σκηνοθέτης) και Δάφνη Schmon (Σκηνοθέτης/Παραγωγός στο Λονδίνο). 

Στην εκδήλωσε παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος της Unesco Πειραιά και Νήσων κύριος Ιωάνης Μαρωνίτης, ο οποίος και αυτός ευχαρίστησε με την σειρά του την ομάδα NAIL.hitnrun για την προσφορά τους στον Όμιλο Unesco και στην τέχνη του κινηματογράφου.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν στους δημιουργούς είναι τα εξής:

- Βραβείο 1ης Καλύτερης Ταινίας - “Fake News” του Δημήτρη Κατσιμίρη
- Βραβείο 2ης Καλύτερης Ταινίας - “Μικρός που είναι ο κόσμος” του Λευτέρη Γιαννακουδάκη
- Βραβείο 3ης Καλύτερης Ταινίας - “Η Άγκυρα” του Μιχάλη Γαλανόπουλου
- Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου - “Πολυέλαιος” του Αντώνη Γλαρού
- Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας - Στέφανος Λώλος για την ταινία “Springtime rest”
- Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (εξ ημισείας) - Λένα Κιτσοπούλου για την ταινία “Fake News”
- Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας (εξ ημισείας) - Βίνα Σέργη για την ταινία “Η Αλίκη πάντα φεύγει”
- Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας - Αμαρυλλίς Ματθιοπούλου για την ταινία “Η Άγκυρα”
- Βραβείο Κοινού - “Coordinates” του Μάκη Τσούφη
- Απονεμήθηκε Τιμητικό Βραβείο για την προσφορά στον Ελληνικό Κινηματογράφο στον σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση

Καθώς η μουσική είναι ένα από τα κύρια συστατικά του κινηματογράφου, η τελετή βράβευσης των ταινιών είχε την τύχη να πλαισιωθεί από υπέροχα τραγούδια, σε ιδιαίτερο και μοναδικό στυλ, από την Βανέσσα Αδαμοπούλου και τον Γιάννη Δοναδίκη στο πιάνο.