Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
27/6/2019 | t-shOrt

Τα «Σπινθηροβόλα Κεράκια» του Θανάση Νεοφώτιστου στο μεγαλύτερο LGBTQ+ Φεστιβάλ Κινηματογράφου του κόσμου!

Μετά τη θριαμβευτική πορεία της τελευταίας του μικρού μήκους ταινίας, «Λεωφόρος Πατησίων», η οποία έκανε πρεμιέρα στο 75ο Φεστιβάλ Βενετίας κι έλαβε τρία βραβεία στο 41ο Φεστιβάλ του Clermont-Ferrand, η επιτυχία συνεχίζεται για το σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστο. 

Συγκεκριμένα η LGBTQ+ μικρού μήκους ταινία του, «Σπινθηροβόλα Κεράκια» (Sparkling Candles), η οποία γυρίστηκε στα πλαίσια του αφιερώματος που έκανε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον Queer Ελληνικό κινηματογράφο («Acrobatics»), κάνει τώρα την solo παγκόσμια πρεμιέρα της στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του παλαιότερου, μεγαλύτερου και πιο αναγνωρισμένου φεστιβάλ για τον LGBT+ κινηματογράφο στον κόσμο, το 43ο Frameline : San Francisco International LGBTQ+ Film Festival!

To φεστιβάλ, το οποίο παρακολουθούν ετησίως περισσότεροι από 60.000 θεατές, θα λάβει χώρα στις 20-30 Ιουνίου 2019 παρουσιάζοντας μια επιλογή από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους με αποστολή, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του, να αλλάξει τον κόσμο, μέσα από τη δύναμη του Queer Κινηματογράφου!

Ο Θανάσης Νεοφώτιστος εκπροσωπεί την ελληνική μικρού μήκους σε αυτό το σημαντικό LGBTQ+ φεστιβάλ μετά από 20 χρόνια απουσίας. Συγκεκριμένα  στο φεστιβάλ έχουν συμμετάσχει  στο παρελθόν οι μικρού μήκους ταινίες  του Χρήστου Δήμα (Tender 1997, Ανάσα 1998) και του Κωνσταντίνου Γιάνναρη (Τρώες 1990, Caught Looking 1991)

Ταυτόχρονα, ο σκηνοθέτης  βρίσκεται στο στάδιο χρηματοδότησης της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του την οποία οραματίζεται ως ένα σκοτεινό παραμύθι ενηλικίωσης: «Ο Πέτρος και ο Λύκος» (FirstFilmsFirst, κ.α.) και στο στάδιο ανάπτυξης της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας του: «Wild Boars» (Torino Film Lab, MFI 2019).

Η ταινία προβάλλεται στις 28 Ιουνίου, 16:00 μ.μ., στο Castro Theatre (Worldly Affairs) στο Σαν Φρανσίσκο, παρουσία του πρωταγωνιστή, Γιώργου Σαμαρά, και παρέα με τις πιο διάσημες Drag Queen του RuPaul, όπως η Trixie Mattel! 


* ΣΥΝΟΨΗ
Ένας νεαρός άνδρας, με την Celine Dion στο repeat, ετοιμάζεται και περιμένει τον φίλο του, στα τέσσερα, για να γιορτάσουν την τρίτη επέτειο τους.

* ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ
«Ένα μικρό αποχαιρετιστήριο γράμμα προς το σπίτι μου και μια πέρα για πέρα ρεαλιστική προετοιμασία πριν την ερωτική πράξη!»

* OFFICIAL SITE
CREDITS
Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος
Σενάριο: Θανάσης Νεοφώτιστος, Γρηγόρης Σκαράκης
Πρωταγωνιστεί: Γιώργος Σαμαράς
Δ.Φωτογραφίας: Φανούριος Καζάκης
Μοντάζ & Colour: Παναγιώτης Αγγελόπουλος
Ήχος & Sound Design: Χρήστος Σακελλαρίου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Θανάσης Νεοφώτιστος
Παραγωγή: SEE-ΕΕΣ | Μια συνεργασία της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών με το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
 

LINKS

Facebook:

Instagram:

Site Σκηνοθέτη:

#sparklingcandlesfilm

@sparklingcandlesfilm

TRAILER: SPARKLING CANDLES | by Thanasis Neofotistos from Thanasis Neofotistos on Vimeo.