Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
11/9/2019 | t-shOrt

Το πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Δράμας

Η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων θα διεξαχθεί στις 15-21 Σεπτεμβρίου με πρωταγωνιστές τους κινηματογραφιστές και το κοινό που αγαπά και στηρίζει την ταινία μικρού μήκους.

Την πανελλαδική του πρεμιέρα θα πραγματοποιήσει στη Δράμα και ο Βασίλης Κεκάτος που πριν μερικούς μήνες έγινε ο πρώτος έλληνας μικρομηκάς που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για την ταινία του «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς».

Από φέτος, το Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας εμπλουτίζεται με ένα νέο βραβείο, το #ThisisEU – Ευρωπαϊκές αξίες. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε μία ταινία, η οποία θα επιλεγεί από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που προβάλλονται στα διάφορα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ και η οποία διακρίνεται για την προώθηση των αξιών στις οποίες βασίζεται και προάγει η Ευρωπαϊκή Ένωση: σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ελευθερία, δημοκρατία, ισότητα, κράτος δικαίου και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Δείτε το ωρολόγιο πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Δράμας εδώ