Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
4/10/2019 | t-shOrt

10o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Balkans Beyond Borders e-motions

Μετά από ένα ταξίδι εννέα χρόνων στα Βαλκάνια, το Διαβαλκανικό Φετιβάλ Balkans Beyond Borders Short Film Festival γιορτάζει τη 10η έκδοσή του στην Αθήνα από τις 17 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου με κινηματογραφική διάθεση και εκπλήξεις στον Κινηματογράφο ΛΑΪΣ - Ταινιοθήκη της Ελλάδος.
Το Balkans Beyond Borders Short Film Festival με έμπνευση από την κίνηση και τη ... συν-κίνηση σας καλεί σε ένα πλούσιο 4ήμερο γεμάτο ταινίες μικρού μήκους, βιωματικά εργαστήρια, φωτογραφικά διαδραστικά events και ανοιχτές συζητήσεις, ειδικά αφιερώματα και παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με οργανισμούς και φορείς από διαφορετικούς τομείς. Σας καλούμε να «δείτε» τα Βαλκάνια μέσα από το φακό μας. 
Το Festival πλαισιώνεται από μια ομάδα συνεργατών που εγγυώνται για την αρτιότητα του: την Biennale of Western Balkans, το Youthmakers Hub, την ΑμΚΕ KINITRO, το HANDS UP και το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ και την υποστήριξη του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν οι : 
1. Ismet Sijarina, Σκηνοθέτης και σεναριογράφος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πρίστινας, 
2. Sunčica Fradelić μέλος του Cine Club Split και 
3. Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διευθυντής Προώθησης στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. 
Η κριτική Επιτροπή θα δώσει τα βραβεία ΒΒΒ BEST FILM, ΒΒΒ FIRST ENTRY και SPECIAL MENTIONS. Τα βραβεία είναι 3D printed και αναλαμβάνει την υλοποίησή τους η Solid 3d Printing and Scanning.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

30 βαλκανικές παραγωγές και συμπαραγωγές εμπνευσμένες από τη θεματική e-motions και Q&A με καλεσμένους σκηνοθέτες. 
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών.
Τελετή έναρξης: Πέμπτη,  17/10 18.00 – ακολουθεί προβολή Διαγωνιστικού με τίτλο Crossing borders
Τελετή Λήξης:  Κυριακή 21.40 – Βράβευση νικητών και προβολή νικήτριας ταινίας (BBB BEST 2019)

ΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ – ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: 

* BBB FOCUS – ΣΚΩΤΙΑ σε συνεργασία με το Edinburgh Short Film Festival
- Σάββατο: 19/10 21:30 – 23:00
Δείτε εδώ περισσότερα 

* Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία. 
Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Φεστιβάλ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. 
Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. H προβολή είναι προσβάσιμη σε κωφούς.
- Σάββατο, 19/10 18:00 – 19:30 Κυριακή, 20/10 17:00 – 18:15
Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το αφιέρωμα εδώ 

* «#EUandME: ταινίες μικρού μήκους» σε συνεργασία με το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένους ομιλητές
- Παρασκευή, 18/10 16:30 - 18:15

* ΒΒB&co: Επιλεγμένες ταινίες ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Άγκυρας
 - Παρασκευή, 18/10 19.45 -20:30
Επιλεγμένες ταινίες από το Πανεπιστήμιο της Πρίστινας και από το Κέντρο Κινηματογράφου του Μαυροβουνίου
- Κυριακή, 20/10 18:30 19:50

ΜΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ - ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
- Παρασκευή 18/10 18:30 – 19:30

Οι προβολές έχουν εισιτήριο 2€. Εξαιρούνται οι προβολές: Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία  και «#EUandME: ταινίες μικρού μήκους» Η γενική είσοδος είναι Δωρεάν για Φοιτητές και ΑΜΕΑ.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Το Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν παράλληλες δράσεις από τους συνεργαζόμενους οργανισμούς:
Εργαστήρια capacity building powered by Youthmakers Hub
- Παρασκευή 18/10 11: - 13:00 και Σάββατο, 19/10 13:30 – 15:30, πολυχώρος Φάμπρικα
Live Library: Η Γυναίκα στον 21ο αιώνα
- Σάββατο, 19/10 16:00 – 18:00 στην Ταινιοθήκη, Κινηματογράφος Λαΐς
Labyrinth of Senses: Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία powered by KINITRO
- 16:00 – 17:00 πριν τις προβολές τη; Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να εξοικειωθεί με την αναπηρία μέσα από διάφορες δραστηριότητες.
πολυχώρος Φάμπρικα
Μουσικές αποδράσεις με τους: Balkan Familia (17/10) και τους Noriana (19/10)


Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει μια ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα στον χώρο του φεστιβάλ, η οποία διαμορφώθηκε ειδικά για το Balkans Beyond Borders από την Biennale of Western Balkans, με την χρήση του λογισμικού MAZI. 

Η προβολή των ταινιών του αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό και εξασφαλίζεται η πρόσβαση σε ΑμεΑ. Η ΑμΚΕ KINITRO και το HANDS UP αναλαμβάνουν να μεριμνήσουν για την προσβασιμότητα του Φεστιβάλ σε άτομα με αναπηρίες με ότι αυτό συνεπάγεται (χωροταξικά, παρακολούθηση δράσεων και από άποψη εκπαίδευσης εθελοντών κ.λπ.).

Περισσότερες πληροφορίες: 
Facebook (Balkans Beyond Borders)
Instagram (Balkansbeyond) and 
Twitter (BalkansBB). 
Επικοινωνήστε: info@balkansbeyondborders.eu


Το trailer του φεστιβάλ:

   


Σχετικά με το Balkans Beyond Borders  
Ο δυο φορές βραβευμένος από την ΕΕ για το έργο του οργανισμός Balkans Beyond Borders είναι μια αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα, που επιθυμεί να προάγει το διαπολιτισμικό διάλογο και την μη τυπική μάθηση, αξιοποιώντας ως μέσο την Τέχνη του Κινηματογράφου και τα Νέα Μέσα. To ΒΒΒ επιδιώκει να ενισχύσει τους νέους “Δημιουργούς” των Βαλκανίων και να κάνει γνωστό το έργο τους στην ευρύτερη περιοχή και πέρα από αυτή. Πιστεύοντας πως οι άνθρωποι της τέχνης και ειδικά η νέα γενιά αυτών μπορούν να αποτελέσουν μια σημαντική βάση για συνεργασία και ανάπτυξη για την ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων της εποχής μας και τη διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού χώρου.