Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
14/7/2020 | αναδημοσίευση από athinorama.gr

Η νέα μικρού μήκους της Ζακλίν Λέντζου στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο

Ως μια «πλανητική συμφωνία» συστήνεται το «Τέλος του Πόνου» («The End of Suffering (A Proposal)») της Ζακλίν Λέντζου, η νέα μικρού μήκους της ταλαντούχας δημιουργού η οποία συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο (5-15/8) που την επέλεξε ανάμεσα σε 2.200 συμμετοχές. 
Η Λέντζου επιστρέφει στη σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση όπου το 2016 είχε παρουσιάσει την «Αλεπού», μόνο που αυτή τη φορά το φεστιβάλ θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας. 

Το «Τέλος του Πόνου» έρχεται δύο χρόνια μετά την επιτυχημένη πορεία της εξαιρετικής μικρού μήκους «Έκτορας Μαλό: Η Τελευταία Μέρα της Χρονιάς», η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο της Εβδομάδας της Κριτικής στο Φεστιβάλ των Κανών.

Στην επίσημη σύνοψη του «Τέλους του Πόνου» διαβάζουμε: 

«Η Σοφία είναι πανικόβλητη, ξανά. Το Σύμπαν αποφασίζει να επικοινωνήσει μαζί της. Ένας αλλόκοσμος διάλογος. Μια πλανητική συμφωνία για τον Άρη, όπου οι άνθρωποι ονειρεύονται ξυπνητοί και παλεύουν για την αγάπη». 

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά η Σοφία Κόκκαλη, ενώ το υπαινικτικό τρέιλερ της ταινίας απεικονίζει ένα ερημικό τοπίο με λιγοστούς ανθρώπους που θυμίζει πλανήτη.

Δείτε το trailer εδώ: