Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
11/1/2021 | shortfilm.gr

"Goads" & "Βούτα" στο 32ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης

Πρώτος σταθμός της διεθνούς φεστιβαλικής πορείας της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους για το 2021 είναι η Τεργέστη, αφού δύο απ' αυτές θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 32ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της ιταλικής πόλης, που θα διεξαχθεί διαδικτυακά λόγω της πανδημίας από τις 21 μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2021. Το φεστιβάλ αυτό έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην κινηματογραφική παραγωγή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους θα προβληθούν το «Goads» της Ίριδος Μπαγλανέα και η «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου.

Στη «Βούτα» του Δημήτρη Ζάχου, η ιστορία εκτυλίσσεται στις παρυφές μιας μεγαλούπολης και έχει θέμα τη σχέση ενός εφήβου με τον πατέρα του. Ο τελευταίος μόλις βγήκε από τη φυλακή. Ο τίτλος της ταινίας προέρχεται από ένα είδος περιστεριού, τη Βούτα, που πέφτει από ψηλά με ιλιγγιώδη ταχύτητα επιβραδύνοντας λίγο πριν από την πρόσκρουσή της στο έδαφος.

Στο «Goads», η Ίρις Μπαγλανέα επιχειρεί μια σύντομη καταβύθιση στην ψυχολογία ενός κοριτσιού θέλοντας να συνθέσει μια ιστορία ενηλικίωσης. Φόντο της ταινίας είναι το φυσικό τοπίο γύρω από το Λιτόχωρο.

Επίσης στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μεγάλου μήκους θα συμμετέχει το «Pari» του Σιαμάκ Ετεμάντι, ενώ στο τμήμα των Ειδικών Προβολών θα προβληθεί και το «Βλέμμα του Οδυσσέα» του Θόδωρου Αγγελόπουλου, ανεβάζοντας έτσι σε τέσσερις τις ελληνικές συμμετοχές στο φεστιβάλ.