Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
22/1/2021 | shortfilm.gr

Το «Index» του Νικόλα Κολοβού στο δρόμο προς τα Όσκαρ


Το «Index» του Νικόλα Κολοβού διεκδικεί υποψηφιότητα στην κατηγορία του Όσκαρ ταινίας μυθοπλασίας μικρού μήκους, εν όψει της 93ης διοργάνωσης τον προσεχή Απρίλιο. 

Την Κυριακή 17/1/2021, με πρωτοβουλία του Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) σε συνεργασία με το UCLA Stavros Niarchos Foundation Center for the Study of Hellenic Culture, η ταινία προβλήθηκε διαδικτυακά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με σκοπό να τη δουν τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας.

Στο να προκριθεί  για την υποψηφιότητα για τα Όσκαρ (Oscar qualification) η ταινία συνέβαλε το γεγονός ότι έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ, αποσπώντας βραβεία (όπως το Aurora Borealis Award στο Nordic International Film Festival 2020 και το Best Short Film - Orpheus Award, στο LAGFF) καθώς και το ότι βρήκε διανομή για τις κινηματογραφικές αίθουσες στην Νέα Υόρκη.

Το 11λεπτης διάρκειας «Index» (συμπαραγωγή Ελλάδος και Σουηδίας) είναι ένα μονοπλάνο με κλιμακούμενη ένταση καθώς ένα μικρό αγόρι «παγιδεύεται» στην καρότσα ενός φορτηγού, που μεταφέρει μετανάστες στα ασιατικά παράλια του Αιγαίου. Η οικογένειά του πρέπει να το κατεβάσει από εκεί, για να μη χάσουν τη βάρκα της διαφυγής τους προς την Ευρώπη.

Tο «Index» βραβεύτηκε με τον Χρυσό Διόνυσο, στο φεστιβάλ Δράμας το 2019, ενώ βραβεύτηκε και στις Νύχτες Πρεμιέρας της ίδιας χρονιάς.

Δείτε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Δείτε το trailer: