Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
1/2/2021 | shortfilm.gr

Διάκριση για το «Goads» της Ίριδας Μπαγλανέα στην Τεργέστη



Η μικρού μήκους ταινία «Goads» της Ίριδας Μπαγλανέα, συμπαραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου βραβεύτηκε με Ειδική Μνεία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τεργέστης, που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 21-30 Ιανουαρίου 2021.

«Η επιτροπή τίμησε με ειδική μνεία για την κινηματογράφηση, την ταινία ”GOADS” της Ίριδας Μπαγλανέα, για την εικονοπλαστική φύση, με βαθύ νόημα και εκπληκτικές λήψεις. Η επιτροπή επίσης εντυπωσιάστηκε από την αξιοσημείωτη ικανότητα της σκηνοθέτιδος να συνεργάζεται με παιδιά και ζώα.»

Ξεκινώντας την επιτυχημένη διαδρομή της από το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Δράμας, όπου απέσπασε το σημαντικό βραβείο από την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, η ταινία βραβεύτηκε με την Αργυρή Αθηνά στο διαγωνιστικό του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας» και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και στα διεθνή φεστιβάλ με πρώτη στάση το φεστιβάλ Τεργέστης.

Στο «Goads», η Ίρις Μπαγλανέα επιχειρεί μια σύντομη καταβύθιση στην ψυχολογία ενός κοριτσιού θέλοντας να συνθέσει μια ιστορία ενηλικίωσης. Φόντο της ταινίας είναι το φυσικό τοπίο γύρω από το Λιτόχωρο.

Παραγωγή: Wholewave
Παραγωγοί: Μαρία Ρεπούση & ΊριςΜπαγλανέα
Συμπαραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
Πωλήσεις: Zen Movie Distribuzione