Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
10/10/2021 | shortfilm.gr

11o Micro μ Festival: Τα βραβεία

Μετά από δύο υπέροχες κινηματογραφικές βραδιές εχτές αργά, τις ζωντανές συνδέσεις μεταξύ των πόλεων του δικτύου του Micro μ Festival για τις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, διαδέχτηκαν οι βραβεύσεις των αγαπημένων ταινιών του κοινού του φεστιβάλ.

Η Αγαπημένη Ταινία του IMMF2021 αναδείχτηκε η ταινία του Μιχάλη Μαθιουδάκη «Στο Αεροδρόμιο» που κερδίζει το Ποσό των 1.000 € από το Micro μ και δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή του αξίας 1.000 € από την εταιρεία RGB Studios.

Την πεντάδα συμπληρώνουν έξι ταινίες αφού στην πέμπτη θέση είχαμε ισοβαθμία.
- Δεύτερη Αγαπημένη ταινία είναι «Ο Φοιτητής» του Βασίλη Καλαμάκη που κερδίζει Ένα kit mirrorless φωτογραφικής μηχανής Nikon Z 50 + 16-50mm VR, προσφορά της Nikon Δ.&Ι.ΔαμκαλίδηςΑ.Ε.
- «Όλο τον Χρόνο Του Κόσμου» της Δανάης Επιθυμιάδη που κέρδισε υπηρεσίες DCP mastering αξίας 500 € για την επόμενη παραγωγή της, προσφορά της εταιρίας VideoPress SA - StudioWorks
- 4η το «Ίσκιωμα» του Κώστα Γεραμπίνη
- Την  θέση μοιράζονται οι ταινίες «Μην Το Σκέφτεσαι» του Matteo Pizzocaro και το «Jackpot» του Δημήτρη Ζαπατίνα.

Ισοβαθμία είχαμε και στην πρώτη θέση του Σπουδαστικού Τμήματος όπου η τελική κατάταξη άλλαξε το βράδυ του Σαββάτου με την ενσωμάτωση της ψηφοφορίας από την Online προβολή.
 
Οι Αγαπημένες ταινίες του Σπουδαστικού Τμήματος του Micro μ Festival 2021 είναι:
«Small Talk With The Bad Man» των Νίκου Κολιούκου & Μένης Τσιλιανίδου  &
«Cyber-Ex» της Αντιγόνης Μπιτσικώκου
Οι δύο ταινίες κερδίζουν δικαίωμα ενοικίασης εξοπλισμού και υπηρεσίες Post Production για την επόμενη παραγωγή τους, αξίας 1.000€, από την εταιρεία RGB studios  και το Micro μ.

Την πεντάδα του Σπουδαστικού συμπληρώνουν οι ταινίες:
«Το Ραδιοφωνάκι» του Ορέστη Ρούσκα 
«Κορνίζες» του Αλέξανδρου Λαγκαδινού 
«Πικρό Γάλα» των Αλκιβιάδη Παπαδόπουλο και Κατερίνας Αδαμίδου.

Τη σκυτάλη σήμερα παίρνει η προβολή του Διεθνούς τμήματος του φεστιβάλ στην Αθήνα και την Ξάνθη με δέκα ταινίες μικρού μήκους πρώτης προβολής από όλον τον κόσμο!