Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
30/6/2022 | shortfilm.gr

«Escaping the fragile planet»: Στη συλλογή του The New Yorker


Το «Escaping the fragile planet» θα είναι διαθέσιμo για παρακολούθηση από τις 29 Ιουνίου.

Η διορατική μικρού μήκους ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία του Θανάση Τσιμπίνη και παραγωγή της Marni Films και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που γυρίστηκε πριν την πανδημία και ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να σχολιάσει με ροζ ρομαντισμό την αναπόδραστη σκληρή πραγματικότητά μας, μπαίνει στη σπουδαία συλλογή “The New Yorker – Screening Room” και είναι διαθέσιμη για παρακολούθηση από 29 Ιουνίου 2022.

Η βραβευμένη ταινία έχει ταξιδέψει σε πάνω από 50 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, όπως Clermont-Ferrand Short Film Festival, BFI Flare, NewFest, PÖFF Shorts, και πολλά άλλα.

Μπορεί ο έρωτας να αποδράσει από τον εύθραυστο πλανήτη στον οποίο ζούμε;  Το ερώτημα αυτό διαχειρίζεται η μικρού μήκους ταινία του Θανάση Τσιμπίνη.


Τα πράγματα είναι απλά. Ο πλανήτης πρόκειται να καταστραφεί. Ένα αγόρι συναντά ένα άλλο αγόρι. Ο έρωτας αλλά και το τέλος του κόσμου είναι κοντά. Αν και η συγγραφή του σεναρίου ολοκληρώθηκε στις 2017, το «Escaping the fragile planet» φαίνεται να είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Τους δύο ήρωες υποδύονται οι ηθοποιοί Μιχαήλ Ταμπακάκης και Νίκος Λεκάκης.