Ειδήσεις

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
28/6/2018 | t-shOrt

Αποσύρει την νέα του ταινία από το φεστιβάλ Δράμας ο Θανάσης Νεοφώτιστος

"Με αγάπη για το σινεμά και το Φεστιβάλ Δράμας" κλείνει την ανοιχτή του επιστολή, ο νικητής του Χρυσού Διόνυσου το 2014 για την «Προσευχή» 
Θανάσης Νεοφώτιστος, με την οποία και αποσύρει τη νέα του ταινία "Λεωφόρος Πατησίων" από το 41ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας!
Ο συνολικός αριθμός των ταινιών που θα διαγωνιστούν φέτος ανέρχεται στις 68 και μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Ολόκληρο το κείμενο της επιστολής του σκηνοθέτη:

"Το φεστιβάλ μικρού μήκους της Δράμας κατά τη γνώμη μου θα μπορούσε να έχει ηγετικό ρόλο στην Ευρώπη. Σε προσωπικό επίπεδο με υποστήριξε σαφώς και η βοήθεια που μου προσέφεραν το πρώτο βραβείο μυθοπλασίας για την ταινία ΠΡΟΣΕΥΧΗ (Χρυσός Διόνυσος, 2014) και το βραβείο ντοκιμαντέρ για την ταινία ΠΩΓΩΝΩΝΙΣΚΟΣ (2015) υπήρξε καταλυτική για την ανάδειξη μου στο σύγχρονο κινηματογραφικό γίγνεσθαι της χώρας.
Με μεγάλη μου λύπη, όμως, θα ήθελα να ανακοινώσω την ανάγκη μου να αποσύρω την ταινία μου ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ από το εθνικό διαγωνιστικό τμήμα του 41ου Φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας, καθώς θεωρώ ότι ο υπέρογκος αριθμός των 68 ταινιών δεν θα βοηθήσει να φανεί η δουλειά, που με κόπο δημιουργήσαμε με τους συνεργάτες μου.
Η θέληση μου είναι να προβληθεί η ταινία με τρόπο τέτοιο ώστε να επικοινωνήσει με το κοινό της, αφού γι’αυτό προορίζεται. Δυστυχώς θεωρώ ότι αυτό χάνεται μέσα σε μια τόσο ευρεία επιλογή ταινιών κι έτσι νιώθω ότι αυτή η επικοινωνία θα υποβαθμιστεί. Ενδεικτικά τις περιόδους της Προσευχής και Πωγωνίσκου οι ταινίες που διαγωνίζονταν ήταν 38 & 40 αντίστοιχα.
Ελπίζω οι συνθήκες στο φεστιβάλ Δράμας να βελτιωθούν στο μέλλον και να αποκτήσει την αίγλη που πιστεύω πως του αξίζει.

Με αγάπη για το σινεμά και το Φεστιβάλ Δράμας,
Θανάσης Νεοφώτιστος"