Παρουσιάσεις ταινιών

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
16/9/2021 | shortfilm.gr

«Από το Μπαλκόνι» η νέα ταινία του Άρη Καπλανίδη

Μια μεσήλικη γυναίκα παρατηρεί τον μικρόκοσμο μιας αθηναϊκής γειτονιάς από το μπαλκόνι της με μικτές αντιδράσεις από όσους - διαρκώς - παρατηρεί.

Tο animation «Από το Μπαλκόνι», που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Sarajevo International Film Festival 2021,  εκτός από το εθνικό συμμετέχει επίσης στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Δράμας και φαίνεται να έχει την ομόφωνη αποδοχή του κοινού.

O Άρης Καπλανίδης σπούδασε ζωγραφική και animation στο Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών του Σπύρου Ορνεράκη. Με την πρώτη του ταινία μικρού μήκους, «Τσόντα» (2007), κέρδισε υποτροφία στο τμήμα σκηνοθεσίας της Σχολής Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου. Η μικρού μήκους του, «Πισωγυρίσματα» (2010) συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είναι ένας από τους ιδρυτές του Ελληνικού Δικτύου Ανεξάρτητων Κινηματογραφιστών «Chainfree». Από το 2002 μέχρι το 2020 σκηνοθέτησε 12 ταινίες μεταξύ των οποίων την μεγάλου μήκους «Η Ζωή Ενταύθα» (2015). Έχει σκηνοθετήσει αρκετά σκετς της κωμικής ομάδας «Η Μούργα», η οποία από το 2012 ανήκει στο δίκτυο του ComedyLab. Στην τηλεόραση έχει σκηνοθετήσει 23 μουσικά βίντεο και αρκετά διαφημιστικά, ενώ έχει εργαστεί ως μοντέρ σε εκπομπές των ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΙ, ATTICA TV και ως διαλογογράφος στην τηλεοπτική σειρά «Συμμαθητές» του ΑΝΤ1. Το 2017 βραβεύτηκε με το 1ο Πρώτο Βραβείο Pitching στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας για την μικρού μήκους animation «Από το Μπαλκόνι» που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΚΚ το 2019 και ολοκληρώθηκε το 2020. Πλέον ασχολείται αποκλειστικά με το animation για κινηματογράφο, τηλεόραση και ίντερνετ ως animator και σκηνοθέτης στην εταιρία BrosInArts Animation Studios μαζί με τον Ηλία Ρουμελιώτη.

Σκηνοθεσία: Αρης Καπλανίδης | Σενάριο: Ηλίας Ρουμελιώτης
Παραγωγή: Ιωάννα Σουλτάνη - Soul Productions, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Authorwave 
Ηθοποιοί: Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Μαρία Διακοπαναγιώτου, Γιάννης Οικονομίδης, Σπύρος Μαργαρίτης, Ζωή Ρηγοπούλου, Γιάννης Ρουμπούλιας, Γιάννης Ευθυμίου, Βασίλης Παρασκευάς, Ελίνα Σουλτάνη, Ιφιγένεια Στάικου, Γιώργος Νινιός | Animation: Άρης Καπλανίδης & Ηλίας Ρουμελιώτης (BrosInArts Animation Studios)

Δείτε συνέντευξη του Άρη Καπλανίδη στο πλαίσιο του DISFF44 - ON THE ROAD SERIES ATHENS Interviews/Discussions 


Η ταινία

Από το μπαλκόνι

Σκηνοθεσία:
Καπλανίδης Άρης
Διάρκεια:
12'
Έτος:
2021
Κατηγορία:
Κινούμενο Σχέδιο (Animation)
Format:
---
Χρώμα:
Έγχρωμη
Κόστος:
Διανομή:
Σύνδεσμοι:
Δείτε το teaser
Δείτε την σελίδα της ταινίας στο Facebook

Σύνοψη ταινίας

Μια γυναίκα μέσης ηλικίας, παρατηρεί τον κόσμο μιας Αθηναϊκής γειτονιάς από το μπαλκόνι της, με μεικτά συναισθήματα. Καθώς πλέον αυτή δεν είναι εκεί, ο κόσμος αλλάζει μια για πάντα...

Trailer

Συντελεστές

Media της ταινίας

Συμμετοχές σε festival - Προβολές

Βραβεία

Σχόλια ταινίας

Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Sarajevo International Film Festival 2021 και, εκτός από το Εθνικό Διαγωνιστικό, ήταν μια από τις δυο ελληνικές συμμετοχές στο Διεθνές Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Animation του 44oυ Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.