Παρουσιάσεις ταινιών

Αναζητήστε με μια λέξη το άρθρο που είναι καταχωρημένο.
15/9/2021 | shortfilm.gr

«To Βανκούβερ» η νέα ταινία της Άρτεμις Αναστασιάδου

Δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. Το Βανκούβερ, μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης, θα γίνει το χρονικό μιας εξαφάνισης.

Το σενάριο βραβεύτηκε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους ενώ τα γυρίσματα της ταινίας «To Βανκούβερ» έγιναν το καλοκαίρι του 2020, στον οικισμό και στην παραλία Μηλακίου, με φόντο το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, στους οικισμούς Κάραβος και Μπρινιάς (Αλιβέρι-Εύβοια). Η μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας αλλά και πολλοί από αυτούς που υποδύονται κάποιο ρόλο, είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου. 

Η Άρτεμις Αναστασιάδου είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε θέατρο στην Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και σκηνοθεσία κινηματογράφου στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν. Η τελευταία της ταινία, «I am Mackenzie», κέρδισε το βραβείο της καλύτερης μικρού μήκους του Τέξας στο SXSW 2019, και το βραβείο Τώνια Μαρκετάκη στο Φεστιβάλ της Δράμας. Προβλήθηκε σε πάνω από 100 διεθνή φεστιβάλ, αναμεσά τους και τα BFI και POFF Black Nights. Έχει διδάξει κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και του Μιζούρι. Από το 2020 διδάσκει σινεμά στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). «To Βανκούβερ» είναι η πρώτη της ταινία στην ελληνική επαρχία. Ακολουθώντας μια νεορεαλιστική πρακτική, η Άρτεμις συνεργάστηκε με μη επαγγελματίες ηθοποιούς και συμπεριέλαβε το τοπίο και την αλήθεια του ως ένα επιπλέον δραματουργικό στοιχείο στην αφήγησή της.

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Άρτεμις Αναστασιάδου
Παραγωγή: Massive Productions,ΕΚΚ, ΕΡΤ Α.Ε-Μικροφίλμ με την υποστήριξη του SEE Cinema Network | Παραγωγός: Βαγγέλης Φάμπας 
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιώργος Πατεράκης 
Executive Producer: Μιχάλης Μαυρίκιος
Παίζουν: Μαργιάννα Καρβουνιάρη, Βασίλης Κουτσογιάννης 

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Serafin Spitzer | Μοντάζ: Σπύρος Κόκκας | Μουσική: Χρήστος Μπάρμπας | Ηχοληψία: Βασίλης Αθανασόπουλος | Casting: Άρτεμις Αναστασιάδου, Κάκια Καλαντζίδου | Σκηνικά: Μαρία-Εύα Μαυρίδου | Κοστούμια: Κωνσταντίνα Μαρδίκη | Βοηθός Σκηνοθέτη: Νικολέτα Λεούση | Σχεδιασμός Ήχου: Περσεφόνη Μήλιου, Βαγγέλης Φάμπας | Μιξάζ: Κώστας Φυλακτίδης | Color Grading: Γρηγόρης Αρβανίτης  


Η ταινία

Το Βανκούβερ

Σκηνοθεσία:
Αναστασιάδου Άρτεμις
Διάρκεια:
24'
Έτος:
2021
Κατηγορία:
Μυθοπλασία
Format:
---
Χρώμα:
Έγχρωμη
Κόστος:
Διανομή:
Σύνδεσμοι:
Δείτε το trailer

Σύνοψη ταινίας

Δύο αδέλφια, ένα ξόρκι, πληγωμένα τοπία κι ένα αναπόφευκτο φευγιό. Το βανκούβερ, μια καθημερινή ιστορία μετανάστευσης θα γίνει το χρονικό μιας εξαφάνισης.

Trailer

Συντελεστές

Σκηνοθεσία:
Αναστασιάδου Άρτεμις
Παραγωγή:
ΕΡΤ , Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου , Αναστασιάδου Άρτεμις, Μαυρίκιος Μιχάλης, MASSIVE PRODUCTIONS , Φάμπας Βαγγέλης
Σενάριο:
Αναστασιάδου Άρτεμις
Φωτογραφία:
Spitzer Serafin
Ήχος:
Αθανασόπουλος Βασίλης
Μοντάζ:
Κόκκας Σπύρος
Μουσική:
Μπάρμπας Χρήστος
Σκηνικά:
Μαυρίδου Μαρία-Εύα
Κουστούμια:
Μαρδίκη Κωνσταντίνα
Ερμηνευτές:
Καρβουνιάρη Μαριάννα, Κουτσογιάννης Βασίλης, Βαβούλη Αλίκη, Δήμου Νίκος, Δήμου Σταυρούλα, Βαλλίνα Βασιλίνα, Τζέγκα Ρεγγίνα, Μέρκος Αλέξης, Βαβούλη Δήμητρα, Παπαρούνη Πηνελόπη, Φάμπας Βαγγέλης, Κούβαρης Αντώνης
Διεύθυνση Παραγωγής:
Πατεράκης Γιώργος
Μιξάζ:
Φυλακτίδης Κώστας
Μοντάζ ήχου:
Δημητρίου Ανδρέας
Βοηθός Σκηνοθέτη:
Λεούση Νικολέτα
Σχεδιασμός ήχου:
Μήλιου Περσεφόνη, Φάμπας Βαγγέλης
Με την υποστήριξη:
See Cinema Network
Εκτέλεση Παραγωγής:
Φάμπας Βαγγέλης, MASSIVE PRODUCTIONS
Color correction:
Αρβανίτης Γρηγόρης
Βοηθός/οί κάμερας:
Κασαπάκης Βαγγέλης, Ντακοζούδη Νεφέλη

Media της ταινίας

Συμμετοχές σε festival - Προβολές

Βραβεία

Σχόλια ταινίας

Το σενάριο βραβεύτηκε στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν το καλοκαίρι του 2020, στον οικισμό και στην παραλία Μηλακίου, με φόντο το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ, στους οικισμούς Κάραβος και Μπρινιάς (Αλιβέρι-Εύβοια). Η μικρή πρωταγωνίστρια της ταινίας αλλά και πολλοί από αυτούς που υποδύονται κάποιο ρόλο στην ταινία, είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αλιβερίου.